Moeder heeft kerstdiner al klaar: ”Geen stress tijdens de feestdagen”

De feestdagen lijken misschien nog ver weg, maar voor sommige mensen begint de voorbereiding al in september. Tahnee Beck, een moeder van twee uit Engeland, heeft al meerdere gerechten gemaakt voor het kerstdiner van dit jaar om een “stressvrije” kerstdag te hebben. Ze begon met de voorbereidingen op 16 september en heeft veel ervan in de vriezer bewaard.

Waarom vroeg beginnen?

Tahnee legt uit dat ze in voorgaande jaren vaak te druk was met het bereiden van de lunch, waardoor de dag aan haar voorbijging. Dit jaar wil ze in alle rust cadeautjes kunnen openen en zich geen zorgen maken over het schillen van aardappels. Ze zal zeven mensen ontvangen voor het kerstdiner en wilde er zeker van zijn dat ze goed voorbereid was.

Voordelen van vroeg Voorbereiden

Tahnee heeft al verschillende gerechten gemaakt, waaronder gehaktballetjes met zoetzure saus, een sinaasappel-meloen salade, en ingevroren rode kool en appel, alles voor minder dan €2. Ze schat dat dezelfde hoeveelheid in de supermarkt rond de feestdagen £8,55 ($10,35) zou kosten.

Maar dat is niet het enige dat ze heeft voorbereid. Tahnee heeft ook een kerstcake, vulling voor mince pies en vier soorten koekjes opgeslagen, klaar om op 25 december te worden genoten.

Vintage inspiratie

Tahnee haalt haar recepten uit een vintage brochure uit 1977 van Mary Berry, getiteld “Freezing for Christmas”, waarin lezers wordt geleerd hoe ze hun voedsel van tevoren kunnen invriezen voor de feestdagen. Ze heeft zelfs nieuwe gerechten ontdekt, zoals makreelpaté en “buckling”, een soort warmgerookte haring.

Haar man groeide op met veel van deze gerechten, dus geniet hij er echt van.

Meer dan alleen maaltijden

Tahnee begint niet alleen vroeg met het bereiden van maaltijden voor Kerstmis. Op Tweede Kerstdag, 26 december, begint ze koopjes te verzamelen voor cadeaus en decoraties voor het volgende jaar. Ze schat dat ze in de afgelopen zeven jaar meer dan $6.000 heeft bespaard.

Ze deelt haar tips, trucs en proces zelfs op haar Instagram-pagina, @christmas.prepper, en haar YouTube-kanaal om anderen te inspireren om zich goed voor te bereiden en echt van de feestdagen te genieten.

Kortom, door vroeg te beginnen met de voorbereidingen, kan Tahnee Beck een ontspannen kerstdag doorbrengen zonder de stress van last-minute koken en winkelen. Ze bewijst dat een beetje planning veel plezier kan opleveren tijdens de feestdagen.

Scroll naar boven