Moeder gooit baby van 16 dagen oud uit het raam, hoeft de cel niet in

Moeder gooit baby van 16 dagen uit het raam maar hoeft de cel niet in

De Oekraïense ‘moeder’ die in februari dit jaar haar baby’tje van pas 16 dagen oud uit het raam gooide, is veroordeeld tot tbs. Het kindje kwam door de val om het leven.

Raam

In februari kwam er volgens Oksana een ‘stem’ in haar hoofd die haar vertelde dat ze haar kind uit het raam moest gooien. Ze besloot dat vervolgens te doen.

Op 24 februari opende ze het raam op de tweede etage van de opvang in de Haagse Schilderswijk, en gooide het kind naar buiten.

Psychisch niet in orde

Gebleken is dat Oksana in Oekraïne al kampte met ernstige psychische klachten. Ze kreeg medicatie voor schizofrenie. Na de bevalling kreeg ze last van een postnatale depressie.

Ze heeft meermaals geprobeerd haar eigen leven te nemen. Medicatie om haar weer op het juiste spoor te zetten sloegen niet aan.

Stoornis

Omdat het slecht ging met de vrouw, besloten haar moeder en partner over haar te waken. Toen de man naar de tandarts ging en de moeder naar de keuken liep, wandelde Oksana naar de slaapkamer. Ze pakte haar zoontje, opende het raam en gooide het kind naar buiten.

Deskundigen zijn van mening dat Oksana mentaal zo van het padje af is, dat het 0verlijden van haar kind haar niet kan worden aangerekend.

Ze kampt met een bipolaire stoornis, voelt geen emoties en kan daar ook niet over praten. Deskundigen achter het beter om de vrouw te laten opnemen in een gesloten tbs-kliniek.

De rechter is het daarmee eens en heeft het advies overgenomen. De moeder gaat langdurige therapie krijgen in de hoop dat ze er weer bovenop komt.

Scroll naar boven