Moeder en dochter vechten voor de tweede keer samen tegen borstkanker

Milly Lenney en Joyce Walton, een moeder en dochter, hebben zowel de eerste kaar als de tweede keer borstkanker overwonnen.

De meest recente keer dat ze allebei door een behandeling gingen, zou de tweede keer zijn dat ze er samen tegen vechten. Ondanks de moeilijke omstandigheden die ze hebben ervaren, zijn de twee een team. Ze delen een huis en ze moedigen elkaar aan.

Moeder en dochter vechten voor de tweede keer samen tegen borstkanker

Milly is 104 jaar oud en werd voor het eerst gediagnosticeerd in de jaren zestig. Het was niet gemakkelijk, vooral met de minder geavanceerde behandelingen van die tijd, maar ze gaf niet op. De moeder vocht door die moeilijke tijden heen.

Joyce werd in 1998 gediagnosticeerd met borstkanker. Het sterke moeder-dochter duo slaagde er beiden in om de kanker samen te overwinnen. Moeder en dochter gingen verder met hun leven en nu, jaren later, na het hebben van mammogrammen, werden deze keer beide tegelijkertijd gediagnosticeerd met borstkanker.

De operaties van de tweede keer voor zowel moeder als dochter werden uitgevoerd door dezelfde arts, Dr. Teresa Shavney. Joyce en Milly waren binnen een dag weer buiten. “Het is zo belangrijk om steun om je heen te hebben,” zei Dr. Shavney. “Ze maken het samen door. Ze zijn gewoon zo schattig. ”