Moeder en dochter gebruiken BBQ als verwarming, sterven door vergiftiging

Stel gebruikt BBQ als verwarming in woonkamer, zwaar vergiftigd naar ziekenhuis gebracht

Tragisch nieuws vanuit België, waar een moeder en haar dochter om het leven zijn gekomen door een koolmonoxide-vergiftiging. Dit gebeurde nadat de twee besloten om in huis te gaan barbequen.

De politie spreekt het vermoeden uit dat de familie de barbeque in huis had aangestoken, om geld te besparen op kosten voor verwarming. Net zoals de Nederlandse brandweer dat eerder al deed, waarschuwen de Belgische collega’s mensen hier ”heel voorzichtig” mee te zijn.

Moeder en dochter gebruiken BBQ als verwarming, sterven door vergiftiging

De slachtoffers komen uit Wilrijk. De politie viel de woning van de 23-jarige Deborah en haar moeder Louise binnen na herhaaldelijke, mislukte pogingen in contact te komen met twee. Agenten troffen naast de twee lichamen ook een nog smeulende barbeque aan.

Een woordvoerder van de brandweer is erg bezorgd over de winter die voor de deur staat. ”Mensen gaan op zoek naar alternatieven voor hun dure verwarming en dat is niet zonder risico.’

”Gisteren is het ergst denkbare scenario dus werkelijkheid geworden. We willen de bevolking heel duidelijk waarschuwen voor dat soort initiatieven, want we zagen recentelijk bijvoorbeeld ook een geval waarbij iemand een bloempot had omgedraaid en er kaarsen op had gezet. Een vuurkorf of barbecue moet je écht niet binnen gebruiken. Het zorgt voor een overdosis koolstofmonoxide (CO) en is bovendien brandgevaarlijk.”

Scroll naar boven