Moeder eist dat invalide man opstaat in de bus: “Mijn dochter wil hier zitten”

Moeder eist dat invalide man (83) opstaat in de bus: "Mijn dochter wil hier zitten"

Instappen in een volle bus is nooit een leuke ervaring. Helemaal niet wanneer je reist met jonge kinderen. Dan kan het uitlopen op een drama. Maar om van een invalide man van 83 te eisen dat hij opstaat zodat je dochter van 5 er kan zitten? Dat doe je niet.

Helaas is dat wel wat er gebeurd is in het Verenigd Koninkrijk. Tenminste, als we het verhaal een moeder op Reddit mogen geloven.

Moeder eist dat invalide man opstaat in de bus: "Mijn dochter wil hier zitten"

Rolstoel

Ze schrijft: “Ik was in de bus met mijn vijfjarige dochter en er was maar een vrije plek, naast een man die daar zijn rolstoel had staan. Ik vroeg of hij dat ding niet gewoon ergens anders kon zetten, zodat mijn dochter daar kon gaan zitten.”

“Dat weigerde hij omdat hij zijn rolstoel in de buurt wilde hebben. Ik was woedend en legde hem uit dat mijn dochter erg jong is en moet zitten om veiligheidsredenen, maar hij bleef weigeren.”

De man zat overigens op een speciale plek voor rolstoelgebruikers. Hij stond dus volledig in zijn recht. De vrouw heeft uiteindelijk besloten samen met haar dochter te blijven staan, maar spreekt van een “oncomfortabele en vermoeiende reis”.

Reacties

De post is bij veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten. Er worden massaal haatberichten aan haar geschreven. Men vraagt zich af waar haar gevoel is en hoe je zo kunt zijn.

Scroll naar boven