Moeder dumpt doodziek kindje bij haar vriend en gaat er vandoor, man doet het ondenkbare

Moeder dumpt doodziek kindje bij haar vriend en gaat er vandoor, man doet het ondenkbare

Het leven van de Braziliaanse Moises Costa nam van de een op de andere dag een bijzondere wending toen zijn vriendin haar baby van twee maanden bij hem achterliet. Ze zou ‘even boodschappen’ gaan doen. Ze keerde echter nooit meer terug.

Boodschappen

De gebeurtenis dateert van jaren geleden, maar nu heeft Costa zijn verhaal gedeeld met de online website Hrtwarming. Hij vertelt dat zijn toenmalige vriendin hem vroeg op haar baby te passen.

Ze zou even boodschappen gaan doen. De uren verstreken en Moises vroeg zich af waar zijn vriendin bleef. Na urenlang te hebben gewacht drong het tot hem door.

Zijn vriendin was niet van plan om terug te keren en haar baby bij hem gedumpt. Het jongetje was heel erg ziek. Hij kampte met een hersenverlamming, epilepsie en spieratrofie.

Vanzelfsprekend was Moises ten einde raad. De vrouw die hij vertrouwde, had hem nu in de steek gelaten. Bovendien had de man haar kind.

Opvoeden

Waar veel mensen het kindje bijvoorbeeld naar een tehuis brengen, besloot Moises anders. Hij besloot alleen zorg te dragen voor het jongetje.

Hij zou de baby opvoeden met alle liefde die hij in zich had en wilde een veilig en comfortabel thuis bieden. Kortom: Moises wilde de vader zijn die het kind niet had.

Zwaar

De baby, Davyd Cesario Silva, was zogezegd erg ziek. Het was dus niet makkelijk voor Moises. Gelukkig kreeg hij steun van zijn moeder.

Ondanks jarenlange doktersbezoeken en tegenvallers, heeft Moises woord gehouden. Hij is er altijd geweest voor Davyd en tot de dag van vandaag zijn ze nog steeds samen.

Davyd is inmiddels 25 jaar oud. ”Hij is mijn zoon in mijn hart en mijn beste vriend. Elke stap die ik in mijn leven zet, doe ik voor hem.”

De moeder van Davyd is sinds ze vertrokken is nooit meer gesignaleerd. ”Het doet me nog steeds pijn. Hoe kan een moeder dit doen?”

Scroll naar boven