Moeder blaast kerstplannen af: ”Zoon moet in routine blijven”

Moeder blaast kerstplannen af: ''Zoon moet in routine blijven''

Een gestresste moeder uit het Verenigd Koninkrijk heeft haar kerstplannen in de prullenbak gegooid. Ze wil haar zoon ”in zijn routine” houden.

Op het Britse populaire forum Mumsnet legt ze uit dat haar 20 maanden oude zoon recent bij haar ouders bleef slapen en dat dit ”een absolute nachtmerrie” was. Volgens de vrouw heeft haar kind moeite met nieuwe omgevingen en wijzigingen met betrekking tot zijn dagelijkse routine.

Ze legt uit dat ze het vermoeden heeft dat haar zoon autistisch is en overweegt hem te laten testen, iets dat haar nog meer stress oplevert.

Kerst

Na de slaapnachtmerrie heeft de moeder besloten haar kind ”nooit meer” uit zijn routine te halen. Ze schrijft: ”We wilden met kerst naar mijn ouders en schoonouders gaan, maar ik heb besloten dat te annuleren. Ik wil dat mijn zoon elke dag dezelfde dingen doet en niet in de war raakt.”

Ze vervolgt: ”Misschien kunnen we een uurtje gaan, maar daar twijfel ik nog over. Anders wordt het te veel voor hem. Ik denk niet dat ik onredelijk ben.”

Scroll naar boven