Moeder bevalt van doodgeboren baby, maar verstijft na opmerking van verpleegster

verpleegster aan bed

Wanneer een vrouw een kind verliest, is het verlies zo verwoestend en schokkend dat ze vaak niet in staat is om foto’s te maken van het kind dat ze heeft verloren. Zoals te verwachten is, weken of maanden na het verlies, betreuren de moeders het niet om een foto te nemen, waardoor hun baby’s zich meer echt en levend voor hen zouden voelen.

Gelukkig nemen veel verpleegkundigen foto’s van de baby’s, zelfs als de moeders zeggen dat ze er geen willen. Ze weten dat er een goede kans is dat de moeder van gedachten verandert. Eén verpleegster op Facebook heeft dit ontroerende verhaal gedeeld.

Rachel Whalen, een kleuterjuf uit Vermont, is haar baby dochter Dorothy in 2016 verloren en is diep dankbaar dat een speciale ziekenhuismedewerker, waarschijnlijk een verpleegster, vooruitdenkend was om een foto van haar kleine meisje te maken.

Er is een hartverscheurend achtergrondverhaal van Rachel’s verlies. Helaas had ze twee keer een miskraam voordat ze zwanger werd van Dorothy, waarbij beide zwangerschappen eindigden in de eerste 3 maanden. Na 28 weken zwangerschap van Dorothy ontdekte Rachel dat ze pre-eclampsie had, een gevaarlijke aandoening die een zwangere vrouw kan treffen.

De Mayo Clinic beschrijft de symptomen van de complicatie als volgt:

“[…] GEKENMERKT MET EEN HOGE BLOEDDRUK EN TEKENS VAN SCHADE AAN ORGANEN, VAAK AAN DE LEVER EN DE NIEREN. … Niet geneesbaar, PREECLAMPSIE KAN LEIDEN TOT ERNSTIGe – NOCH fatale – COMPLICATIES VOOR jou EN JE BABY. “

Zelfs met medische vooruitgang in de 21e eeuw eindigt pre-eclampsie vaak in een gebroken hart, waarbij zowel de moeder als de baby ernstig gevaar lopen. Rachel verloor haar zwangerschap toen ze in het ziekenhuis werd opgenomen en Dorothy stierf na een placentaire abruptie veroorzaakt door complicaties van de ernstige pre-eclampsie.

Meteen na de dood van Dorothy vroeg het ziekenhuispersoneel of ze foto’s wilde hebben. Ze weigerde en voelde dat ze geen herinnering wilde hebben aan de dood van haar kind. Later had ze er spijt van.

Ze wist de naam niet van de persoon die daadwerkelijk een foto van Dorothy nam, maar ze zal altijd dankbaar zijn dat iemand de emoties begreep die ze had op de dag dat Dorothy werd geboren.

Ze tilde haar op en zette haar in een goede positie en nam een foto – onze enige foto met DOROTHY.

Mooi en pijnlijk, aangrijpend en vol vreugde – dat zijn alle emoties die door je heen zullen gaan als hieraan denkt! Bekijk de video hieronder:

Als gevolg van haar ervaring heeft Rachel Whalen haar leven gewijd aan het helpen van vrouwen die het verlies hebben geleden dat zij zelf heeft geleden. Dit verhaal heeft een happy end. Op 19 maart 2017 werd dan eindelijk moeder van Frances Michele Whalen geboren, het zusje van Dorothy!

Bron: Newsner

Laat een reactie achter

Scroll naar boven