Moeder bevalt van 6 baby’s – 3 sets van een tweeling – in slechts 9 minuten

Een nieuwe moeder heeft de krantenkoppen gehaald na de geboorte van een zesling in het ziekenhuis van Texas in Houston – in iets minder dan negen minuten! Het ziekenhuis deelde een foto van Thelma Chiaka kort na de geboorte, die nu viraal gaat op Facebook.

De zesling bestaat uit twee tweelingen van jongens en één tweeling van meisjes, liet het ziekenhuis weten – allemaal geboren tussen 04:50 en 04:59 uur.

Did you know that the odds of having sextuplets are estimated at one in 4.7 billion? We were honored to welcome Thelma Chiaka's four sons and two daughters early this morning!https://bit.ly/2W0ZGlZ

Geplaatst door The Woman's Hospital of Texas op Vrijdag 15 maart 2019

Elke baby woog iets minder dan 2 pond, en alle zijn naar verluidt in stabiele toestand in de NICU, waar ze nauwlettend worden gevolgd door Chiaka’s medische team. Maar hoewel de enthousiaste nieuwe moeder haar meisjes al een naam heeft gegeven – Zina en Zuriel – lijkt ze nog niet te weten hoe ze haan jongens gaat noemen.

Geloof het of niet, de kans om een zesling te baren is 1 op 47 miljard.

Als het voelt alsof het een tijdje geleden is sinds we ons collectief verwonderden over de geboorte van een zesling, is dat omdat we dat ook hebben gedaan. De kans op een succesvolle zesling-geboorte is zo zeldzaam, dat het geen wonder is dat ze elke keer de krantenkoppen halen.

In 2004 werd de meest beroemde zesling van allemaal geboren, namelijk van John en Kate Gosselin, die zes nieuwe baby’s verwelkomden in hun gezin van vier en schijnbaar van de ene dag op de andere wereldwijd bekend werden. Een documentaire over de reis van het gezin leidde al snel tot een realityserie, John & Kate Plus 8, die een kijkje bood in hoe het leven met zoveel kinderen er echt uit ziet. De show werd geannuleerd in 2017.

Maar de familie Gosselin is niet de enige populaire zesling-familie die er is – alleen dit najaar verwelkomden Courtney en Eric Waldrop hun zesling na verschillende miskramen te hebben gehad.

Toch is het record voor de meeste baby’s die tegelijkertijd worden geboren nog steeds in handen van Nadya Suleman, ook bekend als “Octomom”.

Suleman kreeg haar bekendheid in 2009 toen de alleenstaande moeder acht baby’s baarde, allemaal verwekt via IVF. Maar dat was niet het enige deel van het verhaal dat wenkbrauwen trok: Suleman had al zes kinderen, wat haar eindtotaal op 14 kinderen bracht.

Hoewel er niet veel meer bekend is over de zesling, doen ze het allemaal goed en rust hun moeder uit op wat zeker een uitputtende zwangerschap was.

Ik hoop dat Chiaka de rust krijgt die ze nodig heeft terwijl ze nog in het ziekenhuis ligt. Immers, als haar baby’s eenmaal thuis zijn, zal ze waarschijnlijk een tijdje niet slapen!