Moeder aangeklaagd, gaf zoontje 3 jaar geleden ‘corrigerend tikje’

Moeder aangeklaagd, gaf zoontje 3 jaar geleden 'corrigerend tikje'

Kinderen een corrigerende tik geven: vroeger was dat heel normaal. Daar werd je hard van. Tegenwoordig wordt dat geschaard onder ‘mishandeling’. Een Belgische moeder weet er alles van. Ze gaf haar zoontje een tik en moet vandaag voor de rechtbank verschijnen.

Moeder aangeklaagd, gaf zoontje 3 jaar geleden 'corrigerend tikje'

De moeder, een alleenstaande advocate uit Brussel, moest twee weken geleden voor de correctionele rechtbank verschijnen. Ze wordt verdacht van ‘slagen en verwondingen’. Met verzwarende omstandigheden, omdat haar zoontje minderjarig was toen hij een tikje kreeg.

Kind loog

De zitting wees uit dat er niet veel aan de hand was. Het kind, dat lijdt aan ADHD, kreeg ruzie met zijn moeder om huiswerk. Hij had dat niet gemaakt, maar gekopieerd van iemand anders. Op gegeven moment gooide het joch een glas water naar zijn moeder, die hem daarop een tik gaf.

Een buurman van de vrouw hoorde het tumult en belde de politie. Het kind maakt de politie wijs dat hij zwaar mishandeld werd. Maar tijdens het proces stelde hij die verklaring bij. Hij was eigenlijk niet mishandeld en heeft zijn bloedeigen moeder er dus gigantisch hard bijgenaaid.

Niet strafbaar

Volgens de advocaat van de moeder was het nooit de bedoeling haar kind pijn te doen. Een corrigerende tik is ook helemaal niet strafbaar bij onze zuiderburen.

De vrouw hoopt op vrijspraak. Vanmiddag zal de rechter uitspraak doen.

Scroll naar boven