Moeder (40) doet alsof ze kanker heeft om 50.000 euro aan donaties af te krijgen

Via online fundraising campagnes wordt er regelmatig geld overgemaakt door mensen met een goed hart. Helaas hebben niet alle mensen zo’n goed hart. Nicole Elkabbas (40) in het specifiek, aangezien zij een online fundraising campagne heeft gestart nadat ze valselijk beweerde dat ze een kankerbehandeling nodig had.

Het geld dat mensen hadden gedoneerd zou gebruikt worden voor de kankerbehandeling, maar Nicole Elkabbas had helemaal geen kanker. Nicole Elkabbas werd op 5 april beschuldigd van 6 aanklachten van fraude tussen februari en augustus 2018. In die tijd zou ze €50.000 euro aan donaties hebben ontvangen.

Een woordvoerder van de politie zei: ‘Nicole Elkabbas is aangeklaagd met zes aanklachten van fraude na een onderzoek door rechercheurs van het Kent and Essex Serious Crime Directorate. ‘Er wordt beweerd dat ze ten onrechte beweerde dat ze tussen februari en augustus 2018 een behandeling voor kanker nodig had en daarom donaties van mensen heeft ontvangen.’ Elkabbas zal op donderdag 2 mei voor de rechtbank van Margate Magistrates verschijnen.

Bron: Metro