Moeder (39) vraagt scheiding aan na ziekte van haar man

Moeder (39) vraagt scheiding aan na ziekte van haar man

De 39-jarige Kim Beyer uit het Amerikaanse Ohio krijgt momenteel flinke kritiek nadat ze bekendmaakte van haar man te zijn gescheiden nadat hij ziek werd.

Goed huwelijk

Tegen The New York Post zegt ze dat een aneurysma in zijn hersenen, haar ex Matthias een ‘ander persoon’ maakte. Online zijn mensen ontzettend gemeen. Ze zeggen dat ik hem in de steek heb gelaten wanneer hij ons het hardst nodig had. Ik ben het hier niet mee eens.”

Kim, een moeder van twee, ontmoette Matthias in 2004 toen de van origine Duitse als student op uitwisseling was in de Verenigde Staten.

”Matthia was een optimistisch persoon met een goed hart. Iedereen hield van hem”, zo vertelt Kim. Ik werd verliefd omdat hij aardig, eerlijk en integer was.”

”Ons huwelijk was ook goed. Het werkte prima omdat we er allebei veel aandacht in gestopt hebben. We waren trouw aan elkaar.”

Coma

Alles ging soepel, totdat Matthias in 2015 een bijna fataal aneurysma in zijn hersenen krijgt terwijl hij aan het werk is als engineer.

De liefhebbende vader wordt met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis, waar een deel van zijn schedel wordt verwijderd. Zijn hersenen passen niet meer in zijn hoofd.

Ondanks de inspanningen raakt Matthias in een coma van 10 dagen. Artsen vrezen op dat moment dat de man het niet zal halen.

Op het moment dat de beslissing de machine te stoppen bijna is genomen, vertoont Matthias tekenen van leven. Kim: ”Ik was zo blij dat hij wakker werd, ik begon te huilen.”

Ander persoon

De vreugde blijkt van korte duur. Binnen een mum van tijd merkt Kim dat de man waarom ze zoveel geeft, iemand anders geworden is.

”Hij was hier, maar ook niet. Fysiek was hij er wel, maar hij zat voortdurend voor zich uit te staren en had geen idee meer wat er om hem afspeelde.”

Volgens Kim heeft het drie jaar geduurd voordat ze weer een fatsoenlijk gesprek met Matthias kon voeren. Al die tijd heeft Kim voor haar man gezorgd.

”Ik heb al mijn tijd aan de zorg voor hem besteed. Bracht hem naar spraaktheratie, fysieke therapie en hielp hem met weer zelfstandig worden.

Scheiding

Desondanks ging Kim door een moeilijke periode. De zorg werd haar te veel, mede omdat ze ook nog moest zorgen voor de twee kinderen die het stel samen heeft, Sam (11) en Henry (8).

Kim realiseert zich dat het een onhoudbare situatie is en wordt geforceerd een knoop door te hakken. Het is of de kinderen, of haar man. Allebei gaat niet.

Kim besluit daarom de stekker uit het huwelijk te trekken. ”Matthias reageerde verdrietig toen ik hem vertelde dat we uit elkaar zouden gaan.”

”Ik heb gezegd dat het niet het einde van onze relatie zou betekenen. Ik wilde alleen verder gaan als vrienden en niet meer zijn vrouw zijn.”

Verhuisd

Dat besluit heeft drastische gevolgen. Matthias besloot de Verenigde Staten te verlaten en woont weer in Duitsland. Hij is momenteel woonachtig bij familie. De scheiding is vorige maand afgerond.

Sinds Kim haar verhaal op sociale media heeft gedeeld, wordt ze overspoeld met nare berichten. Mensen vinden dat Kim net zo goed nooit had kunnen trouwen.

Iemand schrijft: ”Wanneer je gaat trouwen, beloof je elkaar bepaalde dingen. Triest om te zien dat je die niet nakomt. Je hebt voor het altaar beloofd er voor hem te zijn tot het einde. Je beloofde het.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kim Beyer (@_kim_beyer_)

Scroll naar boven