Moeder (36) stapt 9 dagen na bevalling van tweeling uit het leven

Moeder (36) stapt 9 dagen na bevalling van tweeling uit het leven

De Amerikaanse Ariana Sutton (36) uit Massachusetts is negen dagen nadat ze was bevallen van een tweeling uit het leven gestapt. Dat heeft haar familie bekendgemaakt.

De danslerares nam haar eigen leven op 31 mei jongstleden, enkele dag nadat ze haar tweeling Rowan en Everly op de wereld zette, zo meldt DailyMail.

Depressie

In 2018 beviel Ariana van haar eerste kindje, genaamd Melody Ki. Kort daarna kreeg ze een postnatale depressie waarvoor ze een behandeling kreeg.

Haar man Tyler vertelt dat de symptomen van zijn vrouw destijds van dusdanige aard waren, dat ze tweemaal opgenomen moest worden.

In een eerder interview dat Tyler gaf aan Today.com, uitte hij zijn zorgen omdat zijn vrouw na de behandeling verklaarde nog meer kinderen te willen.

Tweeling

Op 22 mei beviel Ariana van een tweeling. Negen dagen later besloot ze haar eigen leven te nemen. Voor Tyler kwam het heel erg onverwacht.

”Ik had niet gedacht dat ze dit zou doen”, zo vertelt hij tegen Boston 25 News. ”Ze hield ervan om moeder te zijn. Voor haar was er niets mooiers.”

”Haar heengaan heeft volgens mij niets te maken met de kinderen. Als ze zou kunnen, zou ze gebleven zijn. Daar geloof ik heilig in.”

Aandacht

De tweeling, een jongetje genaamd Rowan en zijn zusje Every, waren te vroeg geboren. De kinderen maken het goed en mogen snel naar huis.

Voor Tyler wordt het loodzwaar. Hij is zijn vrouw verloren en zal als alleenstaande vader drie kinderen moeten opvoeden. Hij is van plan om alles te geven.

De reden waarom hij een interview geeft, is om aandacht te vragen voor de impact van een postnatale depressie. Volgens Tyler weten veel mensen niet wat het betekent.

Door zijn verhaal hoopt hij dat mensen de signalen eerder kunnen herkennen. ”Dit bestaat echt maar de media besteden er weinig aandacht aan.”

”Toen we het de eerste keer meemaakten, hadden we geen idee waarmee we geconfronteerd werden en wat het betekende. Daarom snapten we niet hoe we moesten handelen.”

Man raises awareness of postpartum depression after wife

‘Aftakelen’

”Mijn vrouw wilden kinderen inspireren in haar werk als danslerares. Ze was ook een echte dierenvriend. Waar ze het meest van hield, was tijd doorbrengen met de familie.”

”Onze dochter Melody was haar alles. Toch zag ik haar stukje bij beetje aftakelen. De donkere wolken van de eerdere depressie bleven boven haar hoofd hangen. Ze schaamde zich.”

”Sinds de geboorte van ons eerste kind is mijn vrouw veranderd in een persoon die ik niet kende. Toch ben ik van haar blijven houden. En dat zal ik altijd blijven doen.”

Scroll naar boven