Misselijkmakend: Moeder getuigt hoe Donny haar baby (1) misbruikte

'Donny M. misbruikte Gino (9) en vermoordde hem dezelfde avond'

Er komen steeds meer duistere zaken over Donny M., verdachte van het ontvoeren en vermoorden van de 9-jarige Gino, aan het licht. Nadat gisteren bekend werd dat M. in 2017 veroordeeld werd omdat hij twee minderjarige jongetjes had mishandeld en misbruikt, blijkt nu dat hij al op 12-jarige leeftijd bezig was met misbruik.

Een moeder uit Sittard vertelt aan het Belgische nieuwsmedium Het Laatste Nieuws dat haar zoontje 10 jaar geleden naar de opvang van de pleegmoeder van Donny ging. “Mijn zoon ging voor het eerst naar die opvang toen hij 3,5 maanden was. Dat was handig want ik werkte in nachtploegen.”

Bekentenis

Vlak voordat haar zoontje een jaar oud werd, merkte de vrouw op dat er iets niet in de haak was. ”Toen ik hem ging halen waren zijn geslachtsdelen soms geïrriteerd. Ik heb dat gemeld. Het gastouderbureau heeft daarop onmiddelijk onderzoek gedaan. Donny bekende meteen.”

Misselijkmakend: Moeder getuigt hoe Donny haar baby van nog geen jaar oud misbruikte

Volgens de moeder was Donny ‘seksueel nieuwsgierig’, maar kreeg hij geen hulp van zijn pleegouders. ”Dus ging hij zelf op onderzoek uit.” De vrouw beweert dat er nog ‘veel meer’ slachtoffers zijn, zowel jongetjes als meisjes en allen onder de vier jaar oud. Dit wil niemand verder bevestigen.

Pleegouders hebben altijd ontkend

Donny’s pleegouders hebben de gruwelijke gebeurtenissen altijd ontkend. ”Ze zeiden dat het niet waar kon zijn, Donny zou ”niet hebben geweten wat hij zei.”

Feit is dat Donny bij zijn pleeggezin bleef wonen en dat zijn pleegmoeder haar kinderopvang daardoor kwijtraakte. ”De destijds 12-jarige M. was te jong om gestraft te worden en iedereen raadde me af om vervolgstappen te ondernemen. Ik moest mezelf troosten met het gegeven dat zijn pleegmoeder geen kinderen meer mocht opvangen en dat Donny het dus niet nog een keer kon doen.”

Alles is anders

Inmiddels bekijkt de moeder alles vanuit een ander persectief. ”Ik ben heel erg boos en voel me enorm schuldig. Wat als ik er destijds wel verder mee was geweest? Was dit dan andere kindjes bespaard gebleven? Had Gino dan nog geleefd?”

Haar eigen zoontje weet tot op de dag van vandaag niets van het misbruik. ”Hij hoorde op het jeugdjournaal wel wat er was gebeurd. Maar ik durf hem niet te vertellen dat ik de dader kende. En hij eigenlijk ook.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven