Miss Nederland Rikkie Kolle deelt bijzondere foto uit haar jeugd en heeft een boodschap

Miss Nederland Rikkie Kolle deelt bijzondere foto uit haar jeugd en heeft een boodschap

Rikkie Kolle had begin deze maand een primeur te pakken. Als eerste omgebouwde man, of voor de tere zieltjes: een trans vrouw, won ze de Miss Nederland-verkiezing. Veel mensen vonden dit niet kunnen. De winnares is namelijk niet als biologische vrouw geboren.

Jeugdfoto

Maar goed, er zijn ook een heleboel mensen die de winst van Rikkie wel konden en kunnen waarderen. Onlangs deelde ze een emotioneel bericht, waarin ze terugblikt op haar jeugd.

Bij een foto van zichzelf toen ze klein was en nog Rik heette, schrijft Rikkie: ”De kleine Rik, die droomde van Barbie en alle meisjesdingen die er bestonden tot Miss Nederland 2023 als vrouw.”

‘Kleine prinses’

”Op de foto links wisten mijn ouders dat ik geen jongetje was en alles wat met roze en prinsessen te maken had leuk vond”, aldus Kolle op Instagram.

Op de linkerfoto in het bericht zien we een foto van Rikkie Kolle, waarop ze nog kind is en gekleed gaat in een roze jurk. ”Als ik die foto terugzie, raakt het me omdat ik weet dat er nog veel meer op mij stond te wachten. Ik voelde me daar wel al echt een meisje en was zo blij dat ik de kans kreeg om dat te mogen zijn thuis.”

Op de tweede foto die Rikkie deelt, zien we haar in een enorme Barbiedoos. Om haar lichaam heeft ze de sjerp waarop Miss Nederland staat.

”Als ik die foto bekijk, dan ben ik trots dat die kleine prinses links het allemaal doorstaan heeft  en nu met een opgelucht gevoel kan terugkijken op alles.”

Vervelende reacties

Als we naar het bericht kijken, heeft het er alle schijn van dat de ouders van Rikkie Kolle haar altijd geaccepteerd hebben. Veel mensen bleven haar echter beschouwen als een jongen.

Miss Nederland Rikkie Kolle deelt bijzondere foto uit haar jeugd en heeft een boodschap

”Toen ik vroeger een Barbie wilde als klein kind, weet ik nog dat er een vrouw was die toen tegen mijn moeder zei: ‘Volgens mij staat uw zoon verkeerd’. Daarop antwoordde mijn moeder: ‘Ze staat hier goed, dankjewel’. Dat is altijd zo gebleven. Nu sta ik zelf in die Barbiedoos.”

Boodschap

Rikkie wil graag een boodschap uitdragen. ”Ik heb me altijd meisje en vrouw gevoeld. Ik wil meegeven dat hoe jij je voelt het belangrijkst is. Niet wat mensen zeggen of waar mensen jou letterlijk hebben willen staan. If it feels good, embrace it.”

Scroll naar boven