Mislukte operatie laat man (72) achter met fluitende testikels

Een 72-jarige man is de eerste persoon in de geschiedenis die een “fluitende scrotum” heeft ontwikkeld nadat een wond aan zijn testikels lucht in zijn lichaam liet ontsnappen.

Ademhalingsproblemen en sissende scrotum

De situatie van de man werd uitvoerig besproken in het juninummer van het American Journal of Case Reports. Nadat hij een chirurgische ingreep had ondergaan om zijn terugkerende epididymitis te behandelen, kreeg hij last van ademhalingsproblemen en een sissende scrotum.

In het ziekenhuis ontdekten artsen dat de man twee ingeklapte longen had, lucht tussen de borstkas en de longen en ‘overmatige’ lucht door zijn buik, perineum en scrotum. Ze zagen ook een open wond op zijn scrotum. Het kostte de artsen in totaal drie dagen om het probleem bij de man op te lossen nadat zijn situatie verergerde.

Tot overmaat van ramp bleef er lucht in zijn dijen, perineum en scrotum zitten voor een absurt lange tijd. De man moest verplicht een operatie ondergaan om zijn testikels te verwijderen. Twee jaar na zijn eerste ziekenhuisbezoek was zijn lichaam eindelijk vrij van overtollige lucht.

De studie zei hierover: Onze patiënt had een open scrotumwond als gevolg van een recente procedure, waardoor de lucht uit zijn buikcompartiment kon ontsnappen, wat resulteerde in zijn bezorgdheid over het fluiten van zijn scrotum. Hoewel de man afstand heeft moeten nemen van zijn testikels, maakt hij het naar verluidt goed.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven