Hondenmishandeling is een epidemie in deze wereld. De Humane Society of the United States schat dat jaarlijks bijna 1 miljoen dieren worden misbruikt of gedood vanwege een vorm van huiselijk geweld. Dierenrechtengroepen, zoals Animal Advocates, zijn slechts één van de vele non-profitorganisaties die zich inzetten voor de strijd tegen dierenmishandeling.

Dit is het verhaal van Diesel.

diesel de hond

Diesel, een hond uit the Yukon, bracht vier jaar van zijn leven vastgeketend door, zelfs tijdens de strenge noordelijke winters waar de temperatuur -40 graden onder nul kon bereiken. Animal Advocates vond Diesel in absoluut gruwelijke omstandigheden – hij was in het gezicht geschopt door een paard, zijn tanden waren gebroken en hij had een spleet in zijn tong. Ook had hij een zeer diepe schouderwond, wat was veroorzaakt door een andere hond. Op de foto zie je het opgedroogde bloed en ijs vastzitten in zijn schurftige vacht.

BEKIJK OOK  Bridget Maasland overladen met complimentjes na liefdesbreuk André Hazes

Diesel zat vastgeketend, afwisselend met zijn poten op de grond om ze één voor één warm te houden. Volgens Animal Advocates wilde de eigenaar van Diesel hem neerschieten omdat ze de zorg voor de hond zat waren.

Gelukkig werd Diesel overgedragen aan Animal Advocates in plaats van gedood te worden.

hond gered uit kou

Slechts een paar dagen later werd Diesel uit the Yukon gehaald en rechtstreeks naar een dierenarts gestuurd waar hij de medische hulp kon krijgen die hij zo hard nodig had. Dierenartsen hebben Diesel gecastreerd en zelfs een tumor verwijderd.

Na enige tijd in een pleeggezin te hebben doorgebracht terwijl Diesel herstelde, kwamen hulpverleners erachter dat Diesel eigenlijk een ongelooflijk vriendelijke hond was en hem zelfs een ‘teddybeer’ noemde.

BEKIJK OOK  Wetenschap zegt: een weekend weg met vriendinnen is goed voor je gezondheid

Ondanks dat hij in het begin verlegen was tegenover andere mensen en vooral andere honden, begon Diesel eindelijk op te warmen en te laten zien hoe Diesel ondanks zijn misbruik nog steeds een schattige, liefhebbende hond diep van binnen is.

geredde hond en hulpverlener

Animal Advocates redt elk jaar honden zoals Diesel die uit een verschrikkelijk thuisleven komen waar eigenaren hen mishandelen en pijn doen. Dankzij een aantal echt geweldige mensen krijgt Diesel zijn eerste echte kans in het leven dat hij verdient.

Bekijk de video hieronder voor meer informatie over de reis van Diesel en hoe je Animal Advocates kunt helpen:

DEEL dit met je vrienden en familie!


Like it? Share with your friends!