Minister over coronavirus: ”Grootschalige vaccinatiecampagne na de zomer”

Minister over coronavirus: ''Grootschalige vaccinatiecampagne na de zomer''

De Belgische federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke acht de kans groot dat er na de zomer een nieuwe, ”grootschalige” vaccinatiecampagne komt in de strijd tegen het coronavirus. Dat heeft hij gezegd in het Canvas-programma ‘De Afspraak’.

Vandenbroucke noemt het nagenoeg onmogelijk dat België gevrijwaard zal blijven van een nieuwe virus-opleving. Het is slechts de vraag met welke kracht het coronavirus toe zal slaan.

Minister over coronavirus: ''Grootschalige vaccinatiecampagne na de zomer''

”Het zou kunnen dat de nieuwe golf geen ernstige gevolgen heeft, maar het zou ook kunnen dat we te maken krijgen met een variant die weer meer ziek maakt of die weer erg besmettelijk is”, aldus de minister.

Voorbereidingen

Hoewel de situatie dus hoogst onzeker is, zijn onze zuiderburen alvast begonnen met het in gereedheid brengen van een nieuwe vaccinatiecampagne. Momenteel worden 80-plussers al lekker gemaakt met een prikje, maar na de zomer is het de bedoeling dat ook andere bevolkingsgroepen zich weer komen melden.

Nieuwe vaccins

”Er zijn verschillende scenario’s voorbereid”, zo zegt Vandenbroucke die ook vertelt dat zijn land nadenkt over het kopen van nieuwe vaccins. ”Ik heb nieuwe vaccins beloofd gekregen die zijn aangepast aan de varianten, maar dat is nog niet zeker. Toch ga ik er van uit dat we na de zomer opnieuw beginnen met het grootschalig vaccineren van onze bevolking.”

 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven