Middelbare schoolliefjes gescheiden door racisme herenigen 43 jaar later

Liefde vinden is iets moois wat iedereen waarschijnlijk weleens is overkomen. Alhoewel er soms flinke tegenslagen kunnen zijn in het zoeken of het vinden van echte liefde.

Dat was 45 jaar geleden het geval toen Myra Clark en Howard Foster verliefd waren. Ze waren tieners in Columbus, Ohio en zouden de typische dingen doen die tieners deden. Ze praatten urenlang aan de telefoon en brachten geheime momenten met elkaar door. Toch was er iets dat hun situatie anders maakte. Myra is blank en Howard is donker.

Jarenlang bleven ze het te laten werken, maar toen Howard naar de universiteit ging, gebeurde er iets waardoor hij de relatie wilde stoppen. Hij zou het voor haar doen, niet voor hemzelf.

In die periode was racisme nog heel erg aanwezig in Columbus. De KKK (ku klux klan) was actief en bezochten schoolcampussen. Er vonden ook veel demonstraties plaats. Toen Howard vertrok om een ​​opleiding te volgen aan het Columbus Technical Institute, was hij de enige donkere man die dit deed. Eén professor zou hem nooit hetzelfde behandelen en gaf hem slechte cijfers.

Hij zei:

“Het deed er niet toe hoe goed mijn project was, het was altijd een onvoldoende. Ik had nog nooit dat soort racisme meegemaakt, op die manier. Ik zei: ‘Het kan gewoon niet goed gaan.’ Ik dacht echt aan haar. ‘

“De maatschappij zou ons niet samen laten zijn en ze zou gelukkig zijn. … Ze zou de blikken beu worden; Ik vond het gewoon niet eerlijk tegenover haar, ‘zei Howard over zijn beslissing. “Haar geluk was het belangrijkste.”

Hij maakte plannen om haar te ontmoeten en stopte de relatie. Ze reageerde niet eens, ze liep gewoon weg. Toen ze iets verderop liep, draaide ze zich om en keek hem aan en zag dat hij ook keek. Ze zwaaiden en Myra hoopte dat ze hem ooit nog een keer zou zien.

“Ik geloofde hem. Ik geloofde dat hij zou denken dat ik gelukkig zou zijn (zonder hem), hoewel hij niet wist waartoe ik in staat was, ‘zei Myra. “En dat is oke.”

Door de jaren heen bleven ze aan elkaar denken. Myra heeft vervolgens in 2003 een beslissing genomen die hun leven zou veranderen. Een vriend van haar had ook contact met Howard en ze vroeg of ze hen zouden helpen opnieuw contact te maken. Sindsdien zijn ze weer bij elkaar en gaat het geweldig.

Ze zijn nu getrouwd en zweren dat niets hen weer uit elkaar zal halen. Howard zei:

“Ik liep een keer weg. Ik zal niet weer weglopen. ‘

Ware liefde is moeilijk te vinden, maar het ziet ernaar uit dat deze twee het hebben gevonden.

Wat een prachtig verhaal van een echte liefde. Dit laat maar is zien dat liefde sterker is dan racisme. Deel dit verhaal als jij ook geraakt bent!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven