Michèle komt thuis van vakantie in Egypte en schrikt zich kapot van de telefoonrekening

Michèle komt thuis van vakantie in Egypte en krijgt de schrik van haar leven

Zo’n beetje iedereen bezit tegenwoordig een smartphone. Dat is erg handig, maar soms kan die telefoon ook een stiekeme zakkenroller zijn. Daar kan de Belgische Michèle uit Genk over meepraten. Een reisje naar Egypte leverde een torenhoge telefoonrekening op.

Egypte

De vrouw bracht nieuwjaar door in Egypte en het was supergezellig. Ze verblijft drie weken in hetzelfde hotel als waar ze altijd verblijft.

”Toen ik thuiskwam, kreeg ik twee rekeningen van Telenet. Eentje van 235 euro en een van 230 euro. Dat was 100 euro meer dan normaal.”

”Als verklaring stond ‘mobiel internet in niet-EU landen genoteerd. Ik zou 12.070 MB hebben verbruikt. Dat vind ik toch ontzettend veel geld.”

”Ik heb niet eens gebeld tijdens mijn vakantie en als ik wilde surfen, deed ik dat vanuit de receptie. Daar hebben ze gratis internet.”

”Wel kreeg ik een keer een bericht met de melding ‘unlock 8899’. Ik had geen idee wat het betekende. Maar nu heb ik dus een ontzettend hoge rekening.”

Telenet

”Ik heb contact opgenomen met Telenet, maar geen enkele medewerker kon me helpen. In de winkel schrokken ze van de rekening, omdat ik mijn telefoon vrijwel niet heb gebruikt.”

Roaming

Sinds 2017 zijn de zogenaamde roamingkosten in de Europese Unie, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein afgeschaft. Als je echter naar andere landen reist, moet je dat wel betalen.

Die kosten kunnen hard oplopen. Maar je kunt als klant kiezen om je toestel te laten ‘blokkeren’ bij het bereik van een bepaald bedrag.

Dat heeft Michele ook gedaan, zo meldt Telenet. Bij het bereiken van 60 euro is haar telefoon geblokkerd. Ze heeft telkens met twee simkaarten gesurfd.”

Telenet is aardig

Telenet heeft dus niets verkeerds in rekening gebracht. Toch heeft het bedrijf besloten om de rekeningen van Michele te laten vervallen. ”We betalen terug uit geste, maar slechts eenmaal.”

”We raden mensen aan om roaming en mobiele data op hun smartphone uit te schakelen wanneer ze buiten de EU reizen. Als ze tenminste geen dure rekening willen.”

Scroll naar boven