Michel (68) was een alfaman, maar nu wil hij verder als Michelle

Michel (68) was een alfaman, maar nu wil hij verder als Michelle

De 68-jarige Michel uit Noord-Holland worstelt al jaren met zichzelf. De gepensioneerde fruitteler is 46 jaar getrouwd met zijn grote liefde. Tenminste, dat dacht hij. Vorige week heeft hij zijn vrouw verteld dat hij verder wil gaan als Michelle.

‘Alfa-man’

Michel was naar eigen zeggen een ‘alfa-man’. Hij sportte veel en had in de kroeg het hoogste woord over de vrouwen die hij had verleid. Toen hij 22 was trouwde hij met de vrouw waarmee hij tot op de dag van vandaag samen is. Het koppel heeft 4 kinderen en heeft alles wat hun hartje begeert.

Maar wat zijn vrouw niet wist, is dat Michel zich niet thuisvoelt in zijn lichaam. Hij verlangt er al jaren naar om als vrouw te leven.

Michel (68) was een alfaman, maar nu wil hij verder als Michelle

Lang dacht hij dat het een fase was, maar Michel begon zich steeds ongelukkiger te voelen. ”Slapeloze nachten had ik ervan. Ik moest het geheimhouden voor mijn vrouw, want ik wilde niet dat zij mij zou veroordelen en me zou verlaten. Ik houd erg veel van haar.”

Googelen

Naar eigen zeggen is Michel al 30 jaar ongelukkig als man. Hij zocht op Google talloze keren naar transities. Op een gegeven moment besloot hij om de knuppel in het hoenderhok te gooien. ”Toen mijn vrouw terugkwam van haar werk, vroeg ik haar of ze even wilde gaan zitten.”

”Ik wil verder als vrouw”

”Mijn vrouw dacht dat ik ging onthullen dat ik ben vreemdgegaan, maar ik vertelde haar eerlijk dat ik me niet thuisvoel in mijn lichaam. Dat ik mijn mannelijke vormen al jarenlang haat en dat ik verder wil gaan als vrouw. Natuurlijk reageerde ze in shock, dit is niet de Michel die zij al jarenlang kent.”

Michel besluit om daarna ook gelijk zijn kinderen te informeren. ”Vooral de oudste van 34 denkt dat ik mentaal ziek ben, maar onze andere kinderen hebben er begrip voor. Ze wilden zelfs met me gaan kijken naar een nieuwe naam. Die heb ik overigens nog niet, dat komt later wel.”

Transititie

Maar hoe nu verder, want als je 68 bent is het aangaan van een transitie-traject een behoorlijke opgave. Michel heeft informatie opgezocht over het traject en wil er vol voor gaan. Zijn vrouw overigens niet, die zit inmiddels bij haar zus en wil niet meer naar huis komen.

Scroll naar boven