Michel (65) wordt gepest door meeuwen: ”Ik schiet ze neer”

Michel (65) wordt gepest door meeuwen: ''Ik schiet ze neer''

Stellingbouwer Michel van den Brande wordt al tijdenlang gepest door meeuwen. De vogels poepen zijn terras onder en de 65-jarige man trekt het niet langer. Om die reden heeft hij besloten om ze simpelweg neer te schieten.

Daarvoor gebruikt Michel zijn luchtdrukpistool. ”Sinds ik op die beesten schiet is mijn terras poepvrij”, aldus de dolblije Michel.

Maar soms gaat het mis. Goed mis zelfs. Vorig jaar schoot Michel een meeuw dood, al vindt hij zelf dat het niet zijn schuld is. ”Hij moet te snel zijn neergekomen en iemand heeft mij aangegeven bij de politie.” Agenten nodigden Michel daarna uit voor een verhoor.

”Ik ga gewoon door”

Michel dacht eerst dat het een grap was en verscheen niet op het verhoor. Maar toen hij een brief kreeg dat hij wel echt op het bureau moest verschijnen, is hij toch gegaan.

Daar heeft hij de agenten naar eigen zeggen ‘een lesje’ geleerd. In niet mis te verstane bewoordingen heeft hij erg duidelijk gemaakt dat hij er niet mee zal stoppen. ”Ik deel u mee dat ik niet zal stoppen met die beesten weg te jagen. Ik kan u nu al zeggen dat ik dagelijks op duiven en meeuwen schiet. En sinds ik dat doe is mijn terras poepvrij.”

Michel (65) wordt gepest door meeuwen: ''Ik schiet ze neer''

Boete

Wat Michel misschiet niet weet, of wat hem wellicht niet interesseert, is dat meeuwen een bedreigde diersoort zijn. Om die reden kunnen zijn daden hem veel problemen opleveren, waaronder een torenhoge boete. Michel is niet bang: ”Gaan ze mij in de bak gooien? Ik denk het niet he, haha.”

Scroll naar boven