Michael van Gerwen bakt er niets van en ligt eruit

Michael van Gerwen bakt er niets van en ligt eruit

Het jaar 2024 is voor Michael van Gerwen niet best begonnen. De Brabantse darter ging in de kwartfinale van het WK met 5-3 ten onder tegen de Brit Scott Williams. En dat is meer dan een grote verrassing, want niemand had dat zien aankomen.

Verrassing

Voor de goede orde: Michael van Gerwen staat momenteel tweede op de wereldlanglijst en was torenhoog favoriet voor de wedstrijd. Voorafgaand deed hij zijn beklag op social media, dat hij ‘weer een nieuw jaar zonder vrouw en kinderen moest vieren’.

Wie een weddenschap zou hebben ingezet op Van Gerwen of op zijn tegenstander (de nummer 52 van de wereld) zou daar van de bookmakers weinig voor terugkrijgen. De meeste dartfans gingen er lekker voor zitten, want MvG is niet gewend om te verliezen.

Niets bleek echter minder waar, want het werd meteen duidelijk dat het een loodzware avond ging worden. Williams ging goed van start, terwijl Van Gerwen het spoor bijster leek.

Korte opleving

De eerste set ging naar Williams, in een duel waarin vijf gewonnen sets nodig waren voor de zege. Van Gerwen kwam snel terug en kwam met 2-1 in sets voor.

Daarna viel hij weer terug in het missen, missen, missen. Nadat hij zes legs op rij had verloren, keek hij aan tegen een 3-2 achterstand.

Je zou denken dat de drievoudig wereldkampioen dat nog wel zou kunnen omdraaien. Hij kwam terug tot 3-3 maar toen ging het weer mis.

Zijn opponent liet zich niet van de wijs brengen en kukelde de Vlijmenaar uit het toernooi. En zo moet Van Gerwen langer wachten op zijn vierde wereldtitel.

Halve finales

De halve finales kennen op het moment van schrijven drie deelnemers. Rob Cross, de pas 16-jarige Luke Littler en dus de plaaggeest van Michael van Gerwen, Scott Williams.

Op dit moment wordt de laatste kwartfinale gespeeld. De wedstrijd gaat tussen Luke Humphries en Dave Chisnall. Er is geen enkele Nederlander meer actief.

 

 

Scroll naar boven