Michael (40) won 11 miljoen euro in de loterij, maar heeft niks meer over

Michael (40) won 11 miljoen euro in de loterij, maar heeft niks meer over

Een Britse man die 9.7 miljoen pond (11,2 miljoen euro) in de loterij won, heeft dat er in een tijdsbestek van acht jaar alles er doorheen gejaagd. “Ik heb zelfs geen cent gespaard voor mijn kinderen. Maar dat boeit me ook heel erg weinig.”

Loterij

Michael Carroll, inmiddels 40 jaar oud, kocht in november 2002 een lot ter waarde van slechts één pond. Hij deed voor het eerst mee en had tot zijn verbazing direct het winnende ticket.

Bekendheid

De 9.7 miljoen pond was bedoeld om hem een leven zonder zorgen te geven. Maar in plaats daarvan, verbraste hij al het geld in een relatief korte periode, binnen een tijdsbestek van slechts acht jaar. Aan LadBible vertelt hij hoe het zover heeft kunnen komen.

”Als je tegenwoordig geld wint, krijg je anonimiteit als je dat wilt. ”Toen hij de loterij won was Michael pas 19 jaar oud. “Ik had niet eens een bankrekening om het geld op te storten.”

”Ook kwam er een grote foto van mij als winnaar in tal van kranten. Ik werd herkenbaar afgebeeld en iedereen wist ineens mijn naam.”

Michael (40) won 11 miljoen euro in de loterij, maar heeft niks meer over

Niet veilig

Michael wordt ongevraagd doelwit van mensen met slechte bedoelingen. In andere woorden: mensen die geld van hem eisen en bereid waren om hier heel ver voor te gaan.

In 2006 vertelde Carroll aan The Independent dat hij een op een ochtend wakker werd, en zijn vijf honden in de tuin aantrof. De onschuldige dieren liepen in de tuin en waren koelbloedig omgebracht.

Alsof dat nog niet erg genoeg was, kreeg ook zijn familie nare berichten. Er stonden zelfs ‘mannen met shotguns’ bij Michael voor de deur.

Uitgaven

Afijn, één van de eerste dingen die hij met het geld deed, was een miljoen geven aan zijn zusje, moeder en tante. Toch best aardig van hem.

Daarnaast zette hij een investeringsobligatie van 3.9 miljoen pond op, terwijl hij ook nog een miljoen pond investeerde in zijn favoriete voetbalclub Rangers (Glasgow). Volgens Michael kocht hij tevens voor zo’n 150.000 pond aan goud.

Wat hij nog meer kocht was een woning van 325.000 pond, vakanties ter waarde van een half miljoen en een verzameling mooie auto’s. Hij kocht een Range Rover, twee BMW M3s, een BMW Z4 en drie Mitsubishi Evos.

Michael vertelt ook dat hij voor 2.000 pond per dag aan wit poeder in zijn neus duwde en 1.000 pond per dag uitgaf aan ‘vrouwen van lichte zeden’.

Alles op

In 2010 was al zijn geld op. Michael had geen cent meer over en ging sollciteren bij zijn oude baan als vuilnisman. Inmiddels heeft hij die baan nog steeds. Ook is hij weer samen met een voormalige vriendin, genaamd Sandra.

In het verhaal zegt hij geen spijt te hebben van zijn winst. “Ik heb jarenlang plezier gehad van geld waar ik niets voor heb gedaan. Alleen van die BMW Z4 heb ik spijt: wat een k*t auto.”

Waarom hij nooit geld aan de kant heeft gelegd voor zijn twee kinderen en drie stiefkinderen? “Die moeten er zelf maar voor werken. Het komt niet voor niks, weet je. Ik heb er geen spijt van.”

Scroll naar boven