Mia en Dion nemen het enige juiste besluit

Mia en Dion nemen het enige juiste besluit

Vrijwel heeft Nederland is de afgelopen dagen/weken over Mia Nicolai en Dion Cooper heengevallen. De twee zongen hun Songfestival-nummer Burning Daylight zo slecht, dat er na de tweede wanprestatie niet anders dan maatregelen moesten worden genomen.

Er kwam een zangcoach die de twee moest helpen om de hoge noten te halen, omdat het anders een drama zou worden.

Dit was overigens goed te zien in de voorspellingen van de bookmakers, die Nederland op een 21e plaats zette van de 34 deelnemers.

Khalid en Sophie

Vanavond stonden de twee voor de derde keer op het podium. Bij de talkshow Khalid en Sophie brachten zij het nummer ten gehore.

En wat blijkt? Mia en Dion hebben het nummer aangepast. Het wordt nu anderhalve toon hoger gezongen en er waren achtergrond zangers te horen.

Tot verbazing van veel kijkers ging het dit keer best goed. Er werd een akoestische variant gezongen, waarbij vooral de kopstem werd gebruikt.

Emotioneel

Duncan Laurence, die meeschreef aan het nummer en de twee ook coacht, is laaiend enthousiast. ”Voor mij ging dit hartstikke goed.”

Mia raakte er een beetje emotioneel van. ”We willen het heel graag goed doen met elkaar, dus het raakt als het niet gaat zoals je wilt.”

Te moeilijk voor onze stemmen

Dion Cooper liet zich een opmerkelijke uitspraak ontlokken. ”Na Madrid dachten we dat het aan de techniek lag, maar toen het weer misging, was dat superpijnlijk.”

De kern van het probleem was dat Mia en ik de afgelopen zes maanden best aan het vechten waren met dit nummer. Met onze stemmen was het moeilijk uit te voeren.”

”Alleen kom je daar bij repetities in een veilige trainingsomgeving niet achter.”

Iets te uitdagend

Producer Gordon Groothedde werd om hulp gesmeekt. Hij heeft net zolang gepuzzeld totdat de beste toonsoort voor hun stemmen was gevonden. Volgens Dion is nu meer zingen dan schreeuwen.

Mia voegt daaraan toe dat ze Burning Daylight met minder plezier zingt dan haar eigen nummers. ”Het is iets te uitdagend voor mij.”

”Ik was altijd veel aan het werk in studio’s, waar je met heel veel weg kunt komen. Maar live zingen onder spanning is toch wel even iets anders.

Afijn, Mia, Dion en de productie hebben dus het besluit genomen het nummer aan te passen. Hoewel veel mensen nu een stuk positiever zijn, zijn er op Twitter ook veel reacties te vinden van mensen die het nog steeds niets vinden:

Mia en Dion nemen het enige juiste besluit

Nu willen wij graag van jou weten: gaan ze hoge ogen gooien op het Songfestival?

Polls

 

Scroll naar boven