Mia en Dion maken heftig besluit bekend

Mia en Dion maken heftig besluit bekend

Mia Nicolai en Dion Cooper gaan ons vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2023. Daar is niet iedereen blij mee.

Vals

Tijdens de eerste uitvoering van het nummer Burning Daylight ging het helemaal mis. Zowel Mia als Dion slaagde er niet in een hoop noten te halen.

Dat kwam het duo online op ontzettend veel kritiek te staan. In eerste instantie zou het aan de techniek hebben gelegen. De tweede poging verliep ook niet vlekkeloos.

Wederom klom heel Nederland in de (online) pen, met honderden negatieve reacties op Twitter als gevolg. Op Instagram ging het overigens ook flink los.

Het zorgde ervoor dat Mia de reacties onder haar berichten uitschakelde, omdat ze er nou niet bepaald vrolijk van werd. In de tussentijd is er een hoop gebeurd.

BN’ers

In het programma Vandaag Inside maakte Johan Derksen het zangduo met de grond gelijk. Derksen vindt dat we onszelf grandioos voor schut zetten met Mia en Dion. Hij opperde om Davina Michelle in Rotterdam te gaan ophalen. Iets dat nu niet meer kan.

Mia en Dion reageren

Na een lange tijd radiostilte besloten Mia en Dion gisteren in de podcast Songfestival Troubadours alsnog te reageren op de commotie.

”We dachten, we sluiten onszelf een beetje af van de buitenwereld. Anders zit je constant in een mijnenveld van mensen die je goed vinden en mensen die je slecht vinden.”

Mia en Dion wijten de muzikale missers in de eerste plaats aan de techniek. Die zou niet goed werken, waardoor ze elkaar niet konden verstaan.

In de tweede plaats vinden ze dat ze te weinig tijd hebben gekregen om zichzelf voor te bereiden. Beide redenen worden op sociale media belachelijk gemaakt: ”Dan moet je nog steeds zuiver kunnen zingen”, klinkt het.

Maatregelen

Inmiddels lijken de twee zingende sterren door te hebben dat het zo niet verder kan. Daarom hebben ze een heftig besluit genomen.

Om te voorkomen dat hun Songfestival-optreden nog slechter gaat worden dan die van Jeangu Macrooy hebben ze een zangcoach genomen. Die moet hen leren hoe ze hoge noten kunnen halen.

Mia en Dion maken heftig besluit bekend

Het klinkt als het ultieme reddingsplan. Volgens een woordvoerder van AVROTROS proberen Mia en Dion zich nu af te sluiten voor wat er komen gaat.

”Ze zijn heel hard bezig met het hele team.” Duncan Laurence, die meeschreef aan Burning Daylight, is ”erg betrokken”, aldus de woordvoerder.

Douwe Bob

Om het nog een beetje dragelijk te maken voor de twee, zijn er ook artiesten die Mia en Dion een hart onder de riem steken zoals Douwe Bob.

In het NOS Journaal laat hij weten dat er heel veel voorbereiding aan vooraf gaat, om uiteindelijk drie minuten op te treden en dat is ”niet makkelijk”.

Scroll naar boven