Mia en Dion geven de slechtste excuses ooit waarom ze vals zingen

Mia en Dion geven het slechtste excuus ooit waarom ze vals zingen

De veelbesproken Mia Nicolai en Dion Cooper liggen al een tijdje onder vuur. Veel mensen vinden het een schande dat ze Nederland gaan vertegenwoordigen op het Songfestival 2023.

Op internet is de kritiek niet mals, maar dat slaat inmiddels ook over naar televisieprogramma’s. Zo was Johan Derksen in Vandaag Inside vernietigend over het duo.

Volgens Johan zijn we het lachertje van Europa voor de ogen van miljoenen kijkers. ”Die twee hebben nog steeds het idee dat ze het helemaal niet zo slecht doen.”

Als het aan Derksen ligt stoppen Mia en Dion er lekker mee. ”Je kunt ook even naar Rotterdam rijden en Davina Michelle ophalen.”

Mia en Dion reageren

Gisteren werd al bekend dat Mia niet gediend is van de kritiek. Tegen Juicechannel vertelde ze dat ze het dan maar lekker zelf moesten gaan doen.

Vandaag reageren beide hoofdrolspelers op de ophef. De twee zouden van tevoren op de hoogte zijn geweest dat zij niet door iedereen leuk gevonden zouden worden.

Daarom hebben ze zich tot nu toe stilgehouden betreffende de kritiek. ”We dachten: we sluiten ons er een beetje van af. Anders zit je constant in een mijnenveld van mensen die je goed vinden en mensen die je slecht vinden”, zo vertelt Dion tegen luisteraars in de podcast Songfestival Troubadours.

Techniek

Maar nu de kritiek steeds grote vormen begint aan te nemen, lukt het de twee niet meer om stil te blijven. Ze ontvangen zoveel negatieve reacties, dat er is besloten te reageren.

Volgens Mia is er inderdaad veel misgegaan bij het optreden. ”We gaan niet liegen. We hebben het teruggekeken en ook gehoord.”

”We snappen dat het niet overkwam zoals we zelf hadden gehoopt.”

Techniek

Het duo vindt echter dat hen niets kan worden aangerekend. Het eerste optreden is mislukt doordat ze elkaar niet goed konden horen. ”Daardoor maakten we vocale uitglijders.”

Ook in Amsterdam ging het helemaal fout. Dat lag volgens Mia ook aan de techniek. ”We hadden veel pech met de in-ears en de techniek dus.”

Voorbereiden

Wat ook meespeelt volgens het zangduo is dat ze ’te weinig tijd’ hebben gekregen om zichzelf te kunnen voorbereiden. ”In dit hele circus is er gewoon weinig tijd geweest voor de voorbereiding. Daardoor is het minder goed gegaan dan we gewild hadden.”

Scroll naar boven