Zijn vader heeft Alzheimer en herkent zijn familie niet meer. Maar dit ingenieuze idee van zijn zoon verandert alles!

Alzheimer heeft niet alleen gevolgen voor degenen die eraan lijden.

Het kan ook frustrerend zijn voor de familieleden en vrienden. Een aantal jaar geleden werd de vader van Ted McDermott vastgesteld met Alzheimer. Iedere dag werd zijn geheugen een beetje minder. Maar gelukkig was Ted vastberaden om iets te vinden wat een beetje zou kunnen helpen.

alzheimer

“Mijn vader is zijn hele leven zanger en entertainer geweest. Het is een echt karakterpersoon en houdt ontzettend van zingen.” aldus Ted. “Maar toen hij eenmaal begon te vergeten wie ik en mijn moeder waren, begon hij agressie aanvallen te ontwikkelen. Dat was het punt waarop ik wist dat er iets moest gebeuren.”

Dus wanneer Ted doorheeft dat zijn vader weer even weg is, zet hij zijn favoriete muziek op en begint te zingen. In 9/10 gevallen herinnert zijn vader de teksten en zingt met hem mee.

Deze momenten zorgen ervoor dat Ted weer gemotiveerd raakt om zijn vader zoveel mogelijk bij te staan.

Ook was het Ted zijn idee om de nummers op te nemen zodat meer mensen ernaar kunnen luisteren. Ted en zijn familie hopen dat deze simpele truc meer mensen kan helpen.

LEES OOK:  Deze foto gaat momenteel de hele wereld over. Zie jij wat het is? Dit ga je NOOIT geloven!

Ook zijn Ted en zijn vader een fundraiser gestart zodat ze een heel album kunnen opnemen. Ted beloofde hierbij dat ze 25% van alle opbrengsten doneren aan het fonds voor Alzheimer!

Wat vind jij? Reageer hieronder: