Meterologen zien de bui hangen: ”Het gaat keihard sneeuwen”

Sneeuw in Holland

De temperaturen in ons land zijn vandaag prima, al waait het in de kustgebieden stevig. Morgen, maar ook overmorgen kunnen we ook aangenaam weer verwachten, waarbij de temperaturen de dubbele cijfers gaan halen. Maar donderdag? Da’s andere koek.

Harde wind

Vandaag is het niet koud. Met temperaturen die rond de 11 graden uitkomen is het een stuk warmer dan het normaal is voor de tijd van het jaar. Volgens cijfers van het KNMI is het in februari gemiddeld maar drie graden, en dus mogen we hartstikke blij zijn met dit weer.

Meterologen zien de bui hangen: ''Het gaat keihard sneeuwen''

Ondanks dat is de zon vandaag de grote afwezige. Dat zal morgen ook het geval zijn, want het zijn vooral wolkenvelden die de boventoon voeren.

De komende drie dagen, inclusief vandaag, gaat het ook flink waaien. Philippe Schambergen van Buienradar weet te melden dat we geen stormachtig weer hoeven te verwachten. Wel moeten we rekening houden met windkracht 5 tot 7 en windstoten die boven de 75 kilometer per uur kunnen uitkomen.

Donderdag sneeuw

Nederland blijkt precies op de grens te liggen van een warmte- en koufront. Ons land zit nu aan de warme kant, maar in de komende dagen slaat dat om.

We komen dan aan de koude kant terecht en die overgang zorgt ervoor dat er een grote kans is op sneeuw. Heel veel gaat dat niet worden en je hoeft je slee dan ook niet klaar te zetten.

Meterologen zien de bui hangen: ''Het gaat keihard sneeuwen''

Ga lekker naar de Alpen

In het zuiden begint aanstaande vrijdag de carnavalsvakantie en Schambergen wijst erop dat mensen die echt willen genieten van de sneeuw, het best naar de Alpen kunnen gaan.

Want daar wordt het na het weekend weer kouder, waarbij de kans op sneeuw toeneemt. ”Op 1,5 kilometer hoogte gaat het er richting de -5 graden. In het dal is dat waarschijnlijk rond het vriespunt.” Maar zoals een echte meteoroloog het betaamt, kan het niet met zekerheid gezegd worden.

Het wordt dus afwachten.

Scroll naar boven