Meteorologen verbijsterd: ”Extreme hitte in aantocht”

Meteorologen verbijsterd: ''Extreme hitte in aantocht''

De maand augustus gaat dit jaar bepalen hoe we terug zullen kijken op de zomer van 2023. Vorige maand was namelijk niet best. De vooruitzichten zijn voorlopig meer dan prima. Sterker nog, meteorologen zijn verbijsterd: ”De zomer schiet in de hoogste versnelling.”

Vandaag

Vandaag staat Nederland onder invloed van een hogedrukgebied. Het centrum hiervan ligt boven het oosten van Europa.

Het noordwesten kan daardoor rekenen op temperaturen tussen de 23 en 25 graden. In het zuidoosten kan het maar liefst 29 graden worden.

De zon schijnt volop vandaag, maar in de middag kan het in het oosten lokaal gaan regenen. Heel actief zijn die buien nu nog niet.

Weekend

Hoe ziet het weekend eruit? Morgen worden in het oosten wederom buien verwacht, die mogelijk gepaard zullen gaan met hard onweer.

Meteorologen verbijsterd: ''Extreme hitte in aantocht''

De allerzwaarste buien komen echter in het zuidoosten. In het westen van ons land blijft het droog en laat de zon zich volop zien. Later op de dag breiden de opklaringen zich verder uit.

Dan gaan we naar zondag. De wind komt uit het zuidwesten en is aan de kust vrij krachtig. Met temperaturen tussen de 22 en 23 graden, mogen we eigenlijk niet klagen. In het noordwesten wordt het overigens nog iets koeler. Het zuidoosten kan dan weer rekenen op een graadje warmer.

Na het weekend wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Dagelijks wordt regen verwacht, maar het is nu ook weer niet zo dat het om enorme hoeveelheden gaat. Dagelijks kunnen we een temperatuur verwachten die uitkomst tussen 21 en maximaal 25 graden.

Zomer in hoogste versnelling!

En dan…de reden waarom je vermoedelijk op dit artikel hebt geklikt. Vanaf aanstaanden woensdag verandert het weer heel erg drastisch.

De zon laat zich steeds vaker zien, waarbij een enkele bui niet is uitgesloten. De temperaturen gaan echter hard omhoog en aankomend weekend wordt verwacht dat we te maken krijgen met heerlijke weersomstandigheden. Precies dat waar we al weken op wachten.

Meteorologen voorspellen dat de zomer ‘in de hoogste versnelling’ zou kunnen schieten. Met de nadruk op ‘zou kunnen’. In het geval dat dit gaat gebeuren, krijgen we temperaturen die in de buurt of zelfs over de 30 graden kunnen gaan. Laten we het hopen!

Meteorologen verbijsterd: ''Extreme hitte in aantocht''

Scroll naar boven