Meteorologen moeten drie keer kijken: tropische hitte in aantocht

Meteorologen moeten drie keer kijken: tropische hitte in aantocht

Na weken van wisselvallig weer gaat het gelukkig helemaal omslaan. En niet zo’n beetje ook. Want er is erg lekker weer op komst. De meteorologen van weer.nl praten je helemaal bij, zodat je optimaal kan genieten van het zonnetje.

Vandaag en morgen is op zich ook best lekker, met temperaturen die uitkomen tussen de 17 en 20 graden. Op de Wadden en aan zee wordt het iets koeler.

Zondag

Vanaf zondag gaat het he-le-maal los, in positieve zin dit keer. Er is flink veel warme lucht onderweg naar Nederland en dat voelen we gelukkig ook op de grond.

Zoals weer.nl al aankaart, is de uv-index aankomende zondag erg hoog. Dat houdt in dat je snel kunt verbranden. Gebruik dus zonnebrandcreme.

In het binnenland kan de temperatuur boven de 25 graden uitkomen, maar aan de kust is dat helaas iets minder. Ook komt er meer vocht in de lucht, dus of het droog blijft is nog maar de vraag. Mocht er toch een buitje vallen, dan zijn de gebieden hiervoor het noodoosten en oosten.

Het advies van de meteorologen is dan ook om flink te genieten van de zon, want het zal niet lang duren voordat het weer helemaal gaat omslaan.

Maandag

Hoewel de temperatuur maandag ook tussen de 22 en 25 graden zal zijn, komen er ook buien bij kijken. Dat kan in heel ons land, waarbij ook harde wind, hagel en onweer op het programma staan. De wolken kunnen ‘hoog worden’, waardoor buien zwaar zullen zijn.

Kouder

Vanaf dinsdag gaat de temperatuur helaas weer naar beneden. De noordwestenwind neemt minder warme lucht mee en je heb je jas dus weer nodig.

Op dinsdag kan het in het oosten weliswaar 20 graden worden, maar in de kustprovincies is dat maximaal 14 graden. Vanaf woensdag stijgen de temperaturen weer.

Ons advies: maar er zondag een mooie dag van!

Scroll naar boven