Meteorologen kondigen horrorweekend aan: ”Dit is het dieptepunt”

Horrorweekend op komst: ''Zomer bereikt dieptepunt''

De zomer lijkt alweer op zijn retour voordat deze goed en wel begonnen is/was. Op een paar flink zonnige dagen na, is het al weken huilen met de pet op geblazen. Of er verbetering in zit? Dit weekend in elk geval niet. Volgens meteorologen dan.

Horrorweekend op komst: ''Zomer bereikt dieptepunt''

Weeronline

Volgens onze vrienden van Weeronline staat ons dit weekend ‘horrorweer’ te wachten. De temperaturen zullen uitkomen rond de 17 tot 19 graden. Daarmee is het heel erg frisjes voor de tijd van het jaar. Dit verwacht je in de lente, maar niet in onze spaarzame zomermaanden.

Maar Weeronline gaat nog verder, door komend weekend te classificeren als het ‘dieptepunt’ van de zomer. Waar kun je precies op rekenen?

Zaterdag

Morgen begint nog droog, maar dat zal niet lang duren. Weeronline voorspelt overal in Nederland regen, waarbij het soms korte periodes droog is. Het wordt maximaal 18 tot 19 graden, terwijl ook de wind matig tot krachtig zal uitvallen. Niet erg best dus.

Zondag

Dat weerbeeld blijft ook zondag aanhouden, maar dan nog iets erger. Zondag worden stevige buien verwacht, waarbij het ook gaat onweren en waarbij de kans op hagel aanwezig is.

Horrorweekend op komst: ''Zomer bereikt dieptepunt''

Pas in de loop van de avond wordt het vanuit het zuidwesten wat droger. Op de meeste plakken wordt het niet warmer dan 17 graden, aldus meteorologen.

Behoorlijk frisjes dus, en een jas is dus verre van een overbodige luxe. Weeronline omschrijft het als volgt: ”De temperatuur die op zondag wordt verwacht, zie je eerder in een oktobermaand.”

Volgende week

Door het druilerige weer in ons kikkerlandje, blijven toeristen massaal weg. Dat is slecht nieuws voor de horeca, al houden ondernemers nog steeds hoop: ”Ooit gaat de zon weer schijnen.”

Volgende week lijkt er beter weer op kans. Aan het begin van de week (maandag, dinsdag en woensdag) blijft het regenen, maar vanaf donderdag neemt de kans op neerslag af.

Vanaf dan wordt het vaker droog en laat het zonnetje zich regelmatig zien. De temperatuur stijgt ook, naar zo’n 25 graden.

Scroll naar boven