Meteorologen in shock: ”Het komt recht op ons af!”

Haal je teenslippers, zonnebril en ballenknijper maar weer uit de kast, want er is een hittegolf onderweg naar dit kikkerlandje. Volgens de specialisten van Weer.nl staat ons een snikheet weekend te wachten, waarbij het tot wel 35! graden kan worden.

Weekdagen

De aankomende dagen is er nog niet veel van te merken. Het worden koele, wispelturige dagen. Maar vanaf vrijdag slaat het totaal om.

Tot en met aanstaande donderdag waait ons weer vanuit het westen. Daardoor kun je nog eventjes genieten van tempeturen die op zich best aangenaam zijn. Maar vanaf vrijdag gaat dat dus helemaal veranderen.

Een hogedrukgebied boven Centraal-Europa houdt de Atlantische storingen enigszins op afstand en de wind draait zuidwaarts. In normale mensentaal: de warme lucht komt onze kant op.

Meteorologen in shock: ''Het komt recht op ons af!''

Ziekelijke hittegolf

Dat betekent dat vrijdag een schitterende zomerdag lijkt te gaan worden. Verwacht wordt dat het droog blijft en het zonnetje zich goed laat zien.

De temperaturen voor vrijdag vallen best mee. Die zullen uitkomen tussen de 27 en 29 graden. In het zuidoosten kan dat zelfs 30 graden worden.

De Waddeneilanden en de stranden in het westen van Nederland krijgen te maken met iets koelere temperaturen. Dat komt door het zeewindje.

Zaterdag

Aanstaande zaterdag wordt het echter snikheet. Op de Waddeneilanden kun je rekenen op maar liefst 32 graden! Het blijft droog, de zon schijnt en er zijn sporadisch wolkenvelden.

Zondag is vooralsnog ‘puzzelen’, als we Weer.nl mogen geloven. Wanneer de wind vanuit het zuiden tot zuidoosten blijft waaien, is de kans groot dat we ons kunnen gaan opmaken voor temperaturen die in het zuidoosten kunnen oplopen tot 35! graden. Ja, dat is echt mogelijk.

Anderzijds zijn er scenario’s die de wind richting het (zuid)westen laten draaien. Dat zou inhouden dat het iets minder warm gaat worden. Maar zelfs dan wordt het minimaal 30 graden.

Regionale hittegolf

Voor de mensen die niet zo gek zijn op die bloedhitte: er is kans op een regionale hittegolf. Hiervoor moet het minimaal vijf dagen op rij tenminste 25 graden of warmer zijn. Drie van deze dagen moeten tropisch zijn met minstens 30 graden. De kans dat dit gaat gebeuren is groot.

De serie tropische dagen begint op vrijdag, en zou dan tot dinsdag moeten duren. Volgens Weer.nl kunnen we ons gaan opmaken voor een paar snikhete dagen.

Scroll naar boven