Meteorologen in shock: Barre vrieskou in aantocht!

Meteorologen in shock: Barre vrieskou in aantocht!

Slecht nieuws, lieve mensen. De nazomer is nu echt voorbij. En dat is nog zacht uitgedrukt, want volgens de weerspecialisten moeten we de ijskrabber erbij gaan nemen.

Vannacht en ook maandagnacht kan de temperatuur dusdanig dalen, dat we in de vrieskou terecht gaan komen. En dan moet je dus je autoruiten gaan krabben.

Dinsdagochtend

Weer.nl voorspelt de grootste kans op krabben voor dinsdagochtend. Wanneer de prognoses kloppen, moet het op maandag ’s nachts helder zijn en weinig waaien.

Koude week

En dan hebben ook nog de voorspellingen van WeerOnline. Ook zij stellen dat het kouder gaat worden dan normaal. Tot en met donderdag wordt max. 13 graden.

Normaal gesproken ligt dat in oktober rond de 15 graden. Veel dagen zullen zonovergoten verlopen. Vooral vandaag en op maandag regent het nog.

Ook de nachten worden dus flink kouder, waarbij de temperaturen het vriespunt bereiken. Aan de grond kan het daarom al gaan vriezen, maar ook op ‘neushoogte’.

Meteorologen in shock: Barre vrieskou in aantocht!

Onzeker

Vanaf aankomende vrijdag wordt de temperatuursverwachting ‘onzeker’. Er zijn berekeningen die uitkomen op maxima van 15 tot 20 graden.

Er zijn echter ook computermodellen die laten zien dat de middagtemperatuur laten dalen onder de tien graden. En zo lijken specialisten het oneens met elkaar.

Wat wel duidelijk is, is dat het zonnetje behoorlijk blijft schijnen en dat op de meeste dagen gelukkig droog blijft. Tenminste nog iets positiefs.

Eind van de maand

Aan het einde van deze maand ligt de temperatuur rond de 13 graden. Het wordt daarbij ook wat droger. Ook in de eerste helft van november ziet het er vooralsnog erg standaard uit.

Met een gemiddelde van 12 graden wordt het niet bijzonder koud, maar ook niet erg warm. Standaard dus. De hoeveelheid verwachte regen komt overeen met andere jaren.

Scroll naar boven