Meteorologen in hoogste staat van paraatheid: dit staat ons te wachten

Meteorologen in hoogste staat van paraatheid: dit staat ons te wachten

De zomer is helaas voorbij en we bevinden ons alweer in de herfst. Maar moedertje aarde schijnt dat niet door te hebben, want meteorologen komen nu met ongekende voorspellingen. Oktober start met maar liefst 26! graden.

Meteorologen voorspellen

Vandaag komen er hier en daar nog wat lichte regenbuien voor, maar inmiddels klaart het op de meeste plaatsen lekker op. Weeronline meldt dat de zon straks gaat doorbreken.

Aan het eind van de middag is het overal in Nederland droog. De temperatuur loopt op richting de 20 graden in het noorden en in Utrecht, Den Haag en Amsterdam 21 graden.

Het meest warm wordt het vandaag in Zeeland. Heb je daar een vakantiehuisje of vertoef je een lekker dag aan de kust daar, dan pak je 23 graden mee. Toch niet slecht.

Die temperaturen kun je ook verwachten in delen in de Achterhoek en gedeeltes in Limburg. Van guur herfstweer is dus nog geen sprake.

Weekend

Ook aankomend weekend wordt het lekker weer. Dit keer geen voorspellingen voor nood- en onweer. Het wordt perfect om erop uit te trekken. Dus ga dat lekker doen!

Je kunt een temperatuur verwachten die rond de 20 graden ligt. Overdag wordt het prima vertoeven. In de avond zal zowel op zaterdag als zondag een regenbuitje vallen. Maar daar hoef je weinig rekening mee te houden. Het duurt maar kort. Het wordt zelfs heerlijk barbeque-weer 🙂

Zachte lucht

Nog even over zondag, dan voert een overwegend matige zuidenwind zachtere lucht aan. Op de Waddeneilanden wordt het dan zo’n 20 graden. In delen van Noord-Brabant en Limburg loopt het kwik zelfs op tot 24 graden. Dat voorspellen experts van Weeronline.

De nieuwe week start door de zachtere lucht meer dan prima. In het noorden wordt het maximaal 21 of 22 graden. Maar in het zuidoosten kun je 25 graden verwachten. Om het nog gekker te maken: Limburg kan zich opmaken voor 26 graden. Hoe lekker is dat!?

Meteorologen in hoogste staat van paraatheid: dit staat ons te wachten

Experts noemen het zeer uitzonderlijk, want normaal gesproken ligt de temperatuur rond deze tijd van het jaar rond de 17 graden.

De (warmte) lijn trekt zich nog even door. Dinsdag en woensdag wordt het iets minder warm, maar vanaf donderdag wordt het wederom warmer.

WAT. EEN. FEEST.

Scroll naar boven