Meteorologen geloven hun ogen niet: horrorweer op komst

Meteorologen geloven hun ogen niet: horrorweer op komst

Nog geen week geleden waren meteorologen enorm optimistich over de weersvoorspelling van deze week. Het zou maar liefst 20 graden worden.

Iedereen natuurlijk dolgelukkig, want 20 graden lijkt op lente toch? Er zullen dan ook aardig wat mensen een vrije dag op hebben genomen om wat leuks te gaan doen.

Eventuele plannen hoef je dus prullenbak niet in te gooien, tenzij je van plan was om lekker naar het strand te gaan of te gaan zonnen. Dat zal moeilijk worden.

Prognoses bijgesteld

De prognoses zijn inmiddels bijgesteld. Nu blijkt dat je jouw slippers en zwembandjes beter in de kast kunt laten, want het wordt flink kouders dan verwacht.

Jordi Huirne van Weer.nl praat ons bij. ”Er ligt een enorm krachtig drukgebied boven Scandinavië. Die zou ons eigenlijk de lente brengen, maar er zit een storing boven Centraal Europa.”

Meteorologen geloven hun ogen niet: horrorweer op komst

”En dat is een hele vervelende. Nu wordt het de hele week bewolkt en het wordt ook enorm onstuimig. Precies wat we niet willen.”

Felle buien en hagel

Morgen starten we met een lekker zonnetje, maar vanuit Duitsland komen er enorme donderwolken aan waardoor de zon verdwijnt. Op een klein spatje na blijft het verder wel droog.

De oostelijke tot noordoostelijke wind waait lekker door met windkracht vier in het binnenland. Aan de kust wordt dat vijf tot zes. De maximumtemperatuur ligt rond de 14 graden.

Overmorgen (woensdag) wordt wederom gedomineerd door bewolking. Maar nu komt het. Aankomende donderdag zou een schitterende dag moeten worden.

In plaats daarvan wordt het juist de koudste, natste en meest gure dag van de week. Vanuit het oosten dendert de storing Nederland binnen. In de middag gaat het helemaal los met flinke hagelbuien.

Hoewel de temperatuur rond de 12 graden zal schommelen, zorgen de buien ervoor dat het veel koud gaat aanvoelen. Dat belooft dus weinig goeds.

Koude koningsdag

Volgende week wordt het overigens ook dramatisch. ”Na het weekend gaan de temperaturen alleen nog maar verder naar beneden”, aldus Huirne.

”Mensen die Koningsdag gaan vieren, zullen dan letterlijk van een koude kermis thuiskomen. Het wordt vervelend weer.”

Scroll naar boven