Meteorologen doen horror-weersvoorspelling en waarschuwen voor gevaar

Meteorologen doen horror-weersvoorspelling en waarschuwen voor gevaar

In de nacht van woensdag op donderdag kan het volgens de meteorologen van Weer.nl ‘zeer gevaarlijk’ worden door een combinatie van regen, sneeuw en vriestemperaturen. Volgens de specialisten gaat het afhangen van ‘kleine details’ hoe groot het gevaar precies zal zijn.

De weersvoorspelling voor de komende dagen ziet er niet rooskleurig uit. Het wordt grijs en kil, niets om vrolijk van te worden. Morgenmiddag komt er een ‘front’ aan bij onze noordwestkust, dat in de avond en de nacht over Nederland zal razen.

Het zal beginnen met regen, maar in het zuidoosten gaat het al snel over naar sneeuw. Hierdoor kan het spekglad worden, met een dun laagje sneeuw van een paar centimeter.

Gladheid

Verwacht wordt dat de sneeuw gaat opvriezen, hetgeen zal leiden tot gladheid op de wegen. We hebben allemaal kunnen zien dat er vorige week flink wat ongelukken zijn gebeurd daardoor.

Men roept dan ook op de weersomstandigheden in het achterhoofd te houden en voorzichtig te rijden. Aangeraden wordt de weerberichten in de gaten te houden en adviezen van specialisten op te volgen.

Scroll naar boven