Met ‘Rage Yoga’ maak je gebruik van bier en vloeken om stress te verminderen

In de afgelopen jaren lijkt het erop dat yoga in de praktijk is uitgebreid met een veelvoud aan variaties, zoals hete yoga, bieryoga, yoga met dieren, enz. Wat het ook is dat je leuk vindt, het is veilig om te zeggen dat je iets zult vinden dat bij je past. Een recente toevoeging aan de yogafamilie is de nieuwe ‘Rage Yoga’, die aangeboden wordt in Houston, Texas.

Instructeur Ashley Duzich is het hoofd van Rage Yoga, waarbij de yogalessen bestaan uit schreeuwen, vloeken en rekken, terwijl je een biertje drinkt. Als je opgekropte stress hebt, diepe woede hebt, of gewoon algemene spanning hebt, dan is dit de perfecte yogales. De hele focus van de sessie is loslaten en het ontdoen van de negatieve emoties.

Als je echter op zoek bent naar rust en stilte, dan is dit misschien niet voor jou omdat Duzich haar studenten aanmoedigt alles behalve stil te zijn en gewoon te schreeuwen wat ze maar willen. Het wordt twee keer per maand gehouden in Brash Brewery. Deelnemers worden ontmoedigd om kinderen mee te nemen, maar ze zijn meer dan welkom om hun honden mee te nemen.

Duzich legt uit dat de yoga-wereld helemaal draait om het creëren van eenheid met jezelf in de vorm van een totale balans tussen lichaam, geest en ziel. Ze voelt dat die balans soms wordt bereikt door te schreeuwen en alles los te laten. Het is logisch, we voelen ons normaal gesproken beter nadat we dingen hebben losgelaten.

Zou jij deze yogalessen volgen als dit in Nederland of België wordt gegeven? Of is dit niks voor jou? Laat het ons weten in de comments!

Bron: CBS