Met deze truc haal je vogelpoep en resten van insecten van je auto zonder schade

Met deze truc haal je vogelpoep en resten van insecten van je auto zonder schade

Als je in het bezit bent van een auto, heb je vast wel eens te maken gehad met vogelpoep en resten van een paar insecten. Zoals je wellicht ook weet, is vogelpoep niet best voor de lak van auto’s. Weghalen is dus in het belang van je voertuig. 

De vraag der vragen is natuurlijk: hoe verwijder je harde uitwerpselen van je auto, zonder dat je daarbij je auto beschadigt? Het Algemeen Dagblad geeft hier antwoord op.

Vogelpoep

Vogelpoep is, zeker aan de kust waar vogels eiwitrijk voedsel binnenkrijgen, een behoorlijk sterk chemisch goedje dat direct in de lak van je auto brandt.

Je krijgt er doffe plekken en lakbeschadigingen door. Voornamelijk wanneer het warm weer is, vreten de zuren in de poep zich door de lak heen.

Krassen

Wanneer de temperatuurverschillen groter zijn, vergroot dat ook de ellende doordat de lak onder de uitwerpselen minder snel uitzet en krimpt.

Het is dus van levensbelang dat je zulke plekken zo snel mogelijk schoonmaakt. Maar soms lukt dat niet. Je hebt er wellicht geen tijd voor of wat dan ook. De poep droogt in en wordt hard. Wanneer je de plekken dan eindelijk verwijdert, kunnen er krassen achterblijven op de lak.

Insecten

Door de uitwerpselen week te maken, veeg je ze gemakkelijk van de lak, ook na vele uren zonlicht. Dat doe je door water op de uitwerpselen te gieten en er vervolgens een paar dubbelgevouwen krantenpagina’s overheen te leggen.

Die gebruikte krant overgiet je vervolgens ook rijkelijk met water, waarna het geheel een minuut of twintig moet intrekken. Vervolgens verwijder je de krant en wrijf je de weke uitwerpselen weg met een droge doek.

Zoals je wellicht weet (of niet) zijn ook levenloze insecten niet bepaald goed voor de lak. Ook die kun je verwijderen volgens dezelfde methode.

Als je de lak van je auto regelmatig in de was zet, helpt dat overigens ook tegen het aantasten door vogelpoep, hars en onze lieve insecten.

Desondanks blijft het een aanrader om deze boosdoeners zo snel mogelijk te verwijderen. Als je tenminste geen permanente schade aan je auto wil.

Scroll naar boven