Met deze supertips hoef je nooit meer een slotenmaker te bellen

Met deze supertip heb je vanaf nu nooit meer een slotenmaker nodig

De meeste mensen hebben het wel eens ervaren: een sleutel die vastzit in een slot. Als je een beetje kracht zet en wat wringt, kan de sleutel zomaar afbreken. En dan zit je met de gebakken peren. Een slotenmaker bellen wordt een prijzig verhaal.

Ja, slotenmakers zijn niet onze beste vrienden. Met een beetje pech gaat het flink in de euro’s lopen. Dankzij deze supertips heb je gelukkig nooit meer een slotenmaker nodig.

Slotenmaker

Een slotenmaker komt vaak snel, maar is dus vaak erg prijzig. Bovendien zijn er talloze verhalen op internet te vinden van mensen die een gepeperde rekening moeten betalen.

Zij weten natuurlijk dat je hen nodig hebt. In het ergste geval worden er allerlei kosten bijverzonnen, om de klant een fikse loer te draaien.

Dat gezegd hebbende, zijn er natuurlijk ook gewoon eerlijke mensen. Dus we scheren ze niet allemaal over een kam. Zo zijn we dan ook wel weer.

Met deze supertip heb je vanaf nu nooit meer een slotenmaker nodig

Sleutel afgebroken

Anyway, wanneer je sleutel is afgebroken kun je dat vanaf nu zelf oplossen. Steekt er nog een stukje sleutel uit? Gebruik dan olie of WD-40.

Het meest handig is WD-40, een smeermiddel en waterafdrijvende spray die bijvoorbeeld te koop is bij de Action. Spuit de olie voorzichtig in het slot, tussen de sleutel en de cilinder. Daarna kun je met een tang het stukje sleutel er makkelijk uit trekken.

Te diep?

Maar wat als de sleutel te ver is afgebroken en je er niet meer bij kunt? Ook dan hoef je niet in paniek te raken en ook dan hoef je geen slotenmaker te bellen.

Je kunt bijvoorbeeld een sterke magneet gebruiken om het stukje sleutel uit het slot te halen. Als je die niet in huis hebt, is een pincet of een rechtgetrokken paperclip ook een optie. Mocht dit niet werken, is lijm ook nog mogelijk. Lijm de stukken aan elkaar en wacht tot het droog is.

Zaagblad

Als bovenstaand niet werkt, is er nog iets dat je kunt proberen. Met een klein zaagblad van een decoupeerzaag zou je uit de voeten moeten kunnen komen.

Plaats het zaagblad met de tanden als haakjes naar je toe in het slot. Beweeg het zaagblad op en neer en naar je toe om te proberen de sleutel uit het slot te trekken.

Het kan zo zijn dat je een aantal pogingen moet ondernemen, maar uiteindelijk zal het stukje sleutel uit het slot komen.

Scroll naar boven