Met deze sluwe truc ‘bedondert’ Albert Heijn klanten

Met deze sluwe truc 'bedondert' Albert Heijn klanten

Supermarkten…Tsja, wat moeten we er nog van zeggen? Je bent niet verplicht om naar de Appie (Albert Heijn) te gaan, maar veel mensen gaan er wel naar toe. Wees je in ieder geval bewust van een sluwe truc die door supermarkt wordt toegepast.

Uhm?

Er is namelijk flink wat ophef ontstaan, doordat Albert Heijn ervoor heeft gekozen om de manier van prijzen aan te passen. Op prijsbordjes van gevulde koeken en andere versgebakken producten, krijgen klanten ineens de prijs per stuk te zien, in plaats van de prijs voor de hele verpakking.

Dit is voor met name oudere mensen ontzettend verwarrend. Er zijn dan ook talloze klachten binnengekomen van mensen die bij de kassa ineens meer moesten betalen.

Prijs per stuk

Wat doet Albert Heijn nu precies? Wanneer de prijs van een gevulde koek bijvoorbeeld 0,59 eurocent bedraagt, wordt deze prijs groot op een bordje gezet.

Daaronder wordt heel klein toegevoegd dat de prijs per stuk is. Maar veel mensen letten daar vanzelfsprekend niet op. Daar rekent Albert Heijn ook op.

In een verpakking zit nooit maar een gevulde koek, maar vaak wel drie, vier of vijf. Bij de kassa komen veel mensen er dan pas achter dat ze dus drie, vier of vijf keer zoveel moeten betalen. Een bericht op LinkedIn kreeg veel bijval. Ook ACM, de toezichthouder, uit kritiek.

Het heeft namelijk helemaal geen voordeel. Sterker nog, het is verwarrend voor klanten die automatisch denken dat ze een aanbieding hebben gescoord.

Met deze sluwe truc 'bedondert' Albert Heijn klanten

Geen aanpassing

De Albert Heijn weet natuurlijk dat mensen hier in trappen en hoopt op die manier veel meer te verkopen. RTL Nieuws wil weten waarom dit niet wordt aangepast, maar een woordvoerder van Albert Heijn laat weten dat zij het bewust zo houden.

De supermarkt is niet van plan om aanpassingen te maken. Volgens Albert heijn worden de elektronische bordjes ‘centraal’ aangestuurd.

Wat dat ermee te maken heeft is een raadsel, maar de supermarkt stelt dat niet ieder filiaal dezelfde hoeveelheid stopt in de verpakking. Daardoor zou het kunnen gebeuren dat de prijzen op sommige plekken niet kloppen. Net alsof een elektronisch bordje niet handmatig aangepast kan worden.

Mooi excuus weer. De woordvoerder voegt toe dat de stuksprijs op het schapkaartje blijft staan. De totaalprijs staat wel op het etiket.

Klanten die drie, vier, vijf of zes koeken te veel van het goede vinden, kunnen deze volgens de woordvoerder ook gewoon per stuk kopen.

Geef je mening!

Wij zijn heel erg benieuwd naar jouw mening over deze zaak. Vind jij dat Albert Heijn mensen om de tuin probeert te leiden, of pakken ze het gewoon slim aan? Laat het weten in de reacties!

Scroll naar boven