Met deze slimme truc kun je gratis reizen met het openbaar vervoer

Met deze slimme truc kun je gratis reizen met het openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is tegenwoordig, net als veel dagelijkse dingen, nauwelijks nog te betalen. Zeker als je met de trein gaat, kost dat een flinke rib uit je lijf.

Nooit meer betalen

Er blijkt een manier om die kosten te omzeilen. Netjes is dat natuurlijk niet en voordat de moraalridders erover beginnen: wij promoten het ook niet.

Recent werd in Nederland het fonkelnieuwe betaalsysteem OVpay ingevoerd. Daarmee kun je dus in- en uitchecken met je bankpasje. Het idee is erg handig.

Met deze slimme truc kun je gratis reizen met het openbaar vervoer

Zeker wanneer je geen ov-kaart bij je hebt, is het wel zo makkelijk om te betalen via je betaalrekening. Maar het systeem is niet waterdicht.

Zo heeft RTL Nieuws uitgevonden dat je helemaal niet voor je reis hoeft te betalen als je het een beetje slim aanpakt. En dat is heel erg lekker.

Wat moet je doen?

Mensen die gebruikmaken van ‘mobile pay’ (betalen via je telefoon), kunnen gratis reizen door een tijdelijke betaalpas aan te maken in de applicatie op je smartphone.

Op die manier, zo heeft RTL Nieuws dus uitgevonden, kun je volledig gratis reizen zonder dat je saldo nodig hebt. Voor de conducteurs lijkt het alsof je gewoon betaald hebt.

Na het uitchecken kun je de virtuele betaalkaart echter gewoon verwijderen. Daardoor lukt het afschrijven van geld niet en heb je heerlijk gratis gereisd.

Reiskosten pas ’s nachts afgeschreven

OVpay werd in januari van dit jaar ingevoerd door de Nederlandse Spoorwegen (NS). Het is vooral bedoeld om het reizigers makkelijker te maken en met bovenstaande truc is dat zeker gelukt.

De techniek van het inchecken voor de trein is vergelijkbaar met contactloos betalen in de supermarkt. Maar er is wel een verschil: waar in de supermarkt de kosten direct worden afgeschreven, gaan de reiskosten bij OVpay pas in de nacht van je banksaldo.

En daar zit het ‘m in, want op die manier kun je ook inchecken voor je reis met een bankkaart zonder saldo. Volgens experts is het ‘heel pijnlijk’ dat mensen nu gratis kunnen reizen.

Scroll naar boven