Met deze slimme truc bespaar je honderden euro’s op je energiefactuur

Met deze slimme truc bespaar je honderden euro's op je energiefactuur

Nederland is een bespaarland. We houden allemaal van beknibbelen op de kosten. En wat is er nu mooier dan geld besparen op energiekosten? Deze kosten zijn torenhoog geworden en dat zorgt soms voor enorm tragische taferelen.

Denk aan gezinnen die de verwarming niet meer durven aan te zetten, omdat ze bang zijn voor de rekening. De verhalen die op internet circuleren grijpen iedereen aan.

774 euro per jaar besparen

En daarom is het maar goed dat er een manier bestaat waarmee jij tot 774 euro per jaar kunt besparen. Inderdaad, dat lees je goed.

Volgens onderzoek van de Vastelastenbond, die variabele tarieven van tien energieleveranciers met elkaar heeft vergeleken, hoef je alleen maar over te stappen.

De Vastenlastenbond stelt dat de gemiddelde besparing bij overstappen ”nog nooit zo hoog is geweest”. Als je slim bent doe je dat dus zo snel mogelijk.

Overstappen!

Het financiële voordeel komt voort uit de tarieven voor een (vast) jaarcontract: die prijzen liggen momenteel ver onder het prijsplafond.

En dat komt weer doordat de concurrentiestrijd tussen energieleveranciers is losgebarsten. Energiemaatschappijen bieden mensen nu zelfs bonussen als ze blijven.

Maar daar moet je dus niet intrappen, want met zo’n bonus ben je nog steeds niet voordeliger uit dan wanneer je overstapt.

United Consumers, Vattenfall en Eneco

Zit jij momenteel bij United Consumers, Vattenfall of Eneco? Dan profiteer je het meest wanneer je overstapt op een vast energiecontract.

Het bedrag dat je dat op jaarbasis gaat opleveren, ligt rond de 524 euro. Dat is geen kattenpis en dat geld besteed je toch liever aan leuke dingen?

Met deze slimme truc bespaar je honderden euro's op je energiefactuur

Het blijkt dat de variabele tarieven bij menig energieleverancier nog boven het prijsplafond ligt. Door over te stappen van een variabel naar een vast contract, scheelt je dat in totaal 774 euro.

Variabele tarieven omlaag

Verwacht wordt dat de variabele tarieven volgende maand weer omlaag gaan. Als je daar niet op wilt wachten, dan ben je nu dus voordeliger uit met een vast contract.

Directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond heeft een advies voor mensen: ”We raden aan een jaarcontract te kiezen omdat de tarieven laag zijn en je zekerheid hebt.”

”We hebben vorig jaar gezien dat de tarieven snel kunnen stijgen als er een tekort dreigt. De geschiedenis lijkt zichzelf nu te gaan herhalen. In de afgelopen twee weken stegen de tarieven al drie keer binnen acht dagen. Dat risico kun je nu afdekken door over te stappen.”

Over de auteur