Met deze 3 tips kun je spotgoedkoop naar een pretpark

Met deze 3 tips kun je spotgoedkoop naar een pretpark

Binnenkort barsten de schoolvakanties in Nederland en België los en dat betekent voor veel gezinnen een leuk uitje naar een pretpark. Tenminste, wie dat anno 2023 nog kan ophoesten want de tarieven zijn niet voor de poes.

Wie tegenwoordig naar een pretpark gaat met zijn of haar gezin, is al gauw honderden euro’s kwijt. Maar goed, de kinderen willen ook wat. Of dat niet goedkoper kan? Natuurlijk wel. Onze redactie is in de materie gedoken en heeft een drietal trucs gevonden die een dagje uit betaalbaarder maken.

Kies je datum

Wat opvalt als je naar de website van bijvoorbeeld Walibi gaat, dat er met variabele prijzen wordt gewerkt. Zo is de ene dag goedkoper dan de andere. De reden hierachter is simpel te verklaren. Wanneer het park veel bezoekers verwachten, zijn de tarieven vaak hoger.

Worden er minder mensen verwacht, dan is de kans groter dat de tickets een stuk goedkoper zijn. Bij Bobbejaanland kun je bijvoorbeeld door de juiste datum te kiezen 40 procent goedkoper uit zijn.

Het goede nieuws is dat dit principe van toepassing is op pretparken in Nederland en België. In sommige gevallen scheelt je dat een paar euro, terwijl het ook enkele tientjes kan schelen. Hartstikke mooi dus en zeker de moeite waard om te bekijken als je met meerdere personen wilt gaan.

Doe je research

Het is misschien een overbodige tip, maar als je van plan bent om een dagje uit te gaan is het verstandig om te kijken naar eventuele kortingscodes. Die zijn vaak te vinden op de website van een pretpark, of op bijvoorbeeld hun sociale media. In het uiterste geval kun je zelfs Googelen naar kortingscodes.

Met deze 3 tips kun je spotgoedkoop naar een pretpark

Eten en drinken

We weten allemaal dat eten en drinken in een pretpark erg prijzig is. Als je dat ervoor over hebt: prima. Maar je kunt ook je eigen voedsel meenemen.

In de reglementen staat nergens dat dit niet mag en laten we eerlijk zijn tegen elkaar: vind je die slappe patat met frikandel nou echt lekkerder dan bijvoorbeeld een broodje die je thuis hebt belegd? Het is niet alleen een slimme manier om geld te besparen, het is ook nog beter te eten.

Scroll naar boven