Messi beklaagt zich over ‘slechte scheidsrechter’

Messi beklaagt zich over 'slechte scheidsrechter'

Lionel Messi plaatste zich gisteren met Argentinië voor de halve finales van het WK. Na afloop kreeg de superster het aan de stok met Louis van Gaal, Edgar David en Wout Weghorst. Maar Messi is niet erg te spreken over de scheidsrechter.

YouTube video player

Eerlijk

De Spanjaard trok liefst 17 keer een gele kaart en gaf Denzel Dumfries na afloop ook nog een rode kaart. Volgens Messi is er veel ‘boosheid’ in het Argentijnse kamp over het optreden van scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz. ”Ik wil het liever niet over de scheidsrechter hebben, want je mag niet eerlijk zijn.”

De vedette vindt echter dat de FIFA ‘hier naar moet kijken’. ”Je kan niet een scheidsrechter als hij op zo’n belangrijke wedstrijd zetten als hij het niet aan kan.” Messi ontsnapte overigens aan een duidelijke gele kaart toen hij hand maakte, terwijl de Argentijnen zo’n beetje de meest belachelijk gegeven strafschop ooit toegewezen kregen tijdens de wedstrijd.

Martínez

Ook doelman Emiliano Martínez was kehard voor de arbiter. ‘Ik weet niet wat de scheidsrechter vraagt, maar volgens mij wilden ze dat het nog 2-2 zou worden. Hij gaf er tien minuten bij… Het eerlijke verhaal is dat hij verreweg de slechtste scheidsrechter van dit WK is.”

Scroll naar boven