Mensen vervangen babyvoeding door bloem en retourneren het vervolgens voor geld

Misschien zag je vorige maand de virale video van een vrouw die een ijsje likte en het vervolgens terug in de vriezer van de winkel legde. Het internet was furieus! Velen van ons hebben ook geleerd hoe serieus het is om met consumentenvoeding te knoeien. Het is een tweedegraads misdrijf dat ervoor kan zorgen dat je in de gevangenis belandt voor een periode tussen 2-20 jaar en je kunt voor €10.000 aan boetes krijgen.

Een aantal gevallen worden nu onderzocht door de politie van mensen die blikjes babyvoeding leeggooien en met bloem erin terugbrengen naar de winkel. Sommige van de producten die op deze manier zijn geknoeid, verschijnen weer in de schappen en WCNC meldt dat baby’s er ziek van worden.

bloem

Madeline Roque van Phoenix, Arizona heeft de kwestie besproken. Adeline, haar negen maanden oude dochter, zou het slachtoffer zijn geworden van dit probleem. Ze beweert dat Adeline begon te huilen en te braken na een recente voeding en ze weigerde haar fles.

“Ze gaf de hele dag over en liet heel veel scheetjes… Ik wist gewoon dat er iets mis was,” zei Roque.

Toen ze naar de formule keek, wist ze dat er iets mis was. “Ik keek naar de melk en ik realiseer me dat er iets raars was, de kleur is anders, de structuur was anders,” zei Roque.

Nadat ze de formule had laten staan, merkte ze dat die uit elkaar viel, maar haar normale babyvoeding deed dat nooit.

babyvoeding

“En toen ik het flesje in de gootsteen goot, zag ik hoe het kwam, dat is toen het me raakte,” zei Roque. “Ik zag hoe het klonterde en ik had zoiets van oh mijn god, de buik van mijn dochter is precies hetzelfde of nog erger.”

Walmart werd op de hoogte gebracht en ze zeiden tegen NBC Charlotte dat ze geen producten terug in de schappen moesten leggen wanneer ze worden teruggestuurd volgens het winkelbeleid. Ze onderzoeken dit incident samen met de politie.

WCNC vond ook een aantal klachten die de afgelopen jaren door klanten bij Walmart en CVS zijn onderzocht. In een aantal gevallen kwam de babyvoeding waarmee was geknoeid terug in de schappen en werd het weer verkocht.

flesje voor baby

Dit is niet de eerste keer dat dit probleem werd gezien. Een vrouw uit Arizona pleitte in 2017 schuldig aan het kopen van babyvoeding en het terugbracht met een mengsel van bloem en suiker in het blik en haar geld terugkreeg.

In de meeste gevallen zal een winkel voedsel dat is geretourneerd opnieuw aanvullen, maar je moet voorzichtig zijn om te kijken of ermee geknoeid is wanneer je voedsel voor je kinderen koopt.