Mensen met een hoog IQ weten het antwoord op deze som

Ben jij klaar voor een wiskundige uitdaging? Deze getalpuzzel test niet alleen je rekenvaardigheid, maar ook je vermogen om getalpatronen te herkennen. Het lijkt misschien ingewikkeld, maar als je goed kijkt, is de oplossing verrassend eenvoudig. Denk jij te weten welk getal in deze reeks ontbreekt?

7, 42, 30, 20, …

Volgens Mirror heb je een hoog IQ als je het juiste antwoord kunt vinden in minder dan 11 seconden. Lukt het jou binnen die tijd?

Laat je hersenen kraken

Als je nog aan het puzzelen bent, geen zorgen, we geven je een kleine hint. Kijk aandachtig naar de getallen en probeer een patroon te ontdekken dat ze verbindt. Ben je er klaar voor? Hier is het juiste antwoord, na de afbeelding:

woman in gray top

Het ontbrekende getal is 12.

Maar hoe komen we tot dit antwoord?

Elk getal in de reeks wordt verkregen door het voorgaande getal te vermenigvuldigen met het getal ervoor. Dus, 7 × 6 = 42, 6 × 5 = 30, 5 × 4 = 20, en 4 × 3 = 12. Omdat er nog een ontbrekend getal is in de reeks (3 × 2), wordt deze puzzel iets uitdagender.

De schoonheid van wiskundige patronen

Deze getalpuzzel illustreert de fascinerende wereld van wiskundige patronen. Wiskunde is niet alleen een krachtig hulpmiddel om complexe berekeningen uit te voeren, maar het stelt ons ook in staat om de wereld om ons heen te begrijpen door middel van structuren en herhalende sequenties. Het herkennen van getalpatronen is een essentieel onderdeel van wiskundige geletterdheid.

Wiskundige patronen zijn overal om ons heen, van de regelmaat van de seizoenen en het ritme van muziek tot de symmetrie in kunst en natuur. Het vermogen om deze patronen te herkennen en te begrijpen, stelt ons in staat om problemen op te lossen en creatieve oplossingen te bedenken.

Scroll naar boven