Mensen die veel schelden zijn de beste vrienden, laat onderzoek weten

Niet iedereen scheldt, maar degenen die dat wel doen, mogen volgens recente studies zeggen dat ze de beste vrienden zijn. Bovendien kan vloeken je ook een slimmer persoon maken en misschien heb je zelfs een betere vocabulaire! Wist je dat?

Volgens sommige psychologen kan schelden zelfs therapeutische voordelen hebben. Met andere woorden, je kunt het boek weggooien over alles wat je dacht te weten over vloeken tot dit punt.

“Scheldwoorden zijn alleen van korte interesse geweest voor psychologen en taalkundigen. Doordat er geen onderzoek is gedaan naar de emotie in scheldwoorden zijn er theorieën over de taal ontstaan die onnauwkeurig zijn. Scheldwoorden zijn woorden die we eigenlijk niet mogen zeggen; vandaar dat scheldwoorden erg krachtig zijn “, schrijft psycholoog Timothy Jay van Massachusettes College of Liberal Arts in zijn onderzoek getiteld” Why We Curse: A Neuro-Psycho-Social Theory of Speech. ”

De studie werd uitgevoerd door Jay samen met Kristi Janschewitz, die ook een psycholoog is. Aan dit onderzoek werd gewerkt in het Maristencollege en het kreeg de titel “The Pragmatics of Swearing”. De studie toonde aan dat degenen die scheldwoorden gebruiken, meer geneigd zijn goede vrienden te zijn.

Één van de redenen waarom dit het geval kan zijn, is omdat ze de neiging hebben oprecht en eerlijk te zijn. Ze hebben een hoger comfortniveau als het gaat om het uiten van hun gevoelens.

We willen dat onze vrienden eerlijk tegen ons zijn, dus het is duidelijk een betere vriend als die vriend zijn gevoelens naar waarheid spreekt. Volgens de studie is zelfs gebleken dat criminelen die tijdens ondervragingen hebben gezworen een grotere kans hadden om onschuldig te zijn. Aan de andere kant van de medaille zou een schuldige persoon proberen zijn hoofd koel te houden om hun schuld te maskeren.

Iets anders dat misschien als een verrassing voor je komt, is het niveau van intelligentie dat kan worden geassocieerd met iemand die scheldt. Ze gebruiken niet alleen vaak scheldwoorden, maar ze hebben misschien ook betere taalvaardigheden.

“Mensen die taboe-woorden gebruiken, begrijpen hun algemene expressieve inhoud en genuanceerde verschillen die moeten worden opgemaakt om deze op de juiste manier te gebruiken,” stellen de studenten van Jay en Janschewitz. “Het vermogen om een ​​genuanceerd onderscheid te maken, duidt op de aanwezigheid van meer dan minder taalkennis.”

Wat als ik je zou vertellen dat je met pijn kunt omgaan door te vloeken?

Deze studie komt uit Psychology Today. Het bleek dat deelnemers die scheldwoorden herhaalden 50% langer in ijskoud water konden blijven dan degenen die een normaal woord herhaalden. Het lijkt erop dat vloeken onze gevoeligheid voor pijn daadwerkelijk vermindert.

Vloeken kan een taboe zijn, maar het is er één die snel populair wordt in de huidige maatschappij.

Dus als iemand je een moeilijke tijd geeft omdat je aan het vloeken bent, kun je er wetenschappelijk onderzoek bij halen en ze vertellen dat vloeken betekent dat je intelligenter bent, bestand tegen pijn en een betere vriend. Wie van je vrienden/familie moet dit weten? Deel dit artikel dan met hem/haar!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven