Mensen die ’s ochtends snoozen zijn gelukkiger, creatiever én intelligenter

In de wereld bestaan twee soorten mensen: degene die ’s morgens lekker een half uurtje snoozen voordat ze uit bed stappen en de mensen die als ze wakker worden meteen opstaan. Lang werd gedacht dat die laatste groep het slimste was, omdat het snoozen ervoor zorgt dat je juist een vermoeider gevoel hebt de rest van de dag. Uit onderzoek blijkt nu echter dat de hardcore snoozers het slimste zijn. En niet alleen dat, want ze zijn ook nog eens gelukkiger én creatiever.

Snoozen
Een Britse studie, genaamd ‘Waarom nachtuilen intelligenter zijn‘, legt een verband tussen snoozen en intelligentie, geluk & creativiteit. De psycholoog Satoshi Kanazawa zegt dat snoozen een vorm van aanpassing aan het moderne leven is en dat het een teken is van uitmuntende intelligentie. Volgens hem moeten mensen slim zijn om de snoozeknop in te drukken, omdat het een recente uitvinding is waarop de evolutie ons niet heeft voorbereid.

Een ander verband dat gelegd wordt is: wie naar zijn lichaam luistert en niet bezig is met ‘de dictatuur van de wekker’, is intuïtiever, jaagt zijn passie meer na en vindt eigen oplossingen voor problemen. Dat maakt de snoozers creatiever en onafhankelijker.

De conclusie wordt ondersteunt door een andere studie. De universiteit van Southampton vergeleek de socio-economische situatie met het slaappatroon van ongeveer 1300 mannen en vrouwen. De mensen die na 11 uur ’s avonds gaan slapen en na acht uur opstaan hebben volgens het onderzoek meer inkomen en een comfortabelere levensstijl. If you snooze, you lose blijkt dus niet helemaal te kloppen.

Bron: Esquire

Laat een reactie achter

Scroll naar boven