Melissa wil met kinderen werken: ”Niemand neemt mij aan”

Melissa wil met kinderen werken: ''Niemand neemt mij aan''

De 45-jarige Melissa Sloan uit Engeland heeft een hardnekkige verslaving. Zo’n drie keer per week laat ze een nieuwe tattoo zetten en dat zorgt er inmiddels voor dat ze vrijwel nergens meer welkom is. Sloan is er kapot van.

Melissa wil met kinderen werken: ''Niemand neemt mij aan''

Zo mocht ze het schooltoneel van haar dochters niet lijflijk bijwonen. De leiding vond haar aanwezigheid niet gepast en vertelde Melissa dat ze maar buiten op het schoolplein moest staan om via het raam naar binnen te kijken. Omdat ze dit veel te vernederend vond, weigerde ze.

800 tattoo’s

Sloan denkt dat ze inmiddels zo’n 800 tatoeages bezit. Ze denkt dat ze overal wordt geweigerd vanwege haar uiterlijk en vindt dat een schande. ”Als de school wat organiseert, een kerstfeestje bijvoorbeeld, krijg ik geen uitnodiging. Luke, mijn man, moet dan altijd alleen gaan.”

Ze vervolgt: ”Ik ben daar erg jaloers op, maar ik heb geen andere keuze. Ik weet hoe ouders en leerkrachten denken over mij.”

Geen werk

Als Melissa op straat loopt, wordt ze vaak uitgescholden. Ze zoekt al tijden naar werk, maar wordt nergens aangenomen. Zelfs in cafes mag ze niet meer naar binnen. ”Ze vinden mijn uiterlijk allemaal aanstootgevend, maar ik let er zelf niet meer op.

Een toekomstige werkgever moet wel rekening houden met het feit dat Melissa driemaal per week een tattoo laat zetten. ”Dan kan ik niet werken, maar de andere dagen wel. Ik zou graag met kinderen werken, daar ligt mijn passie. Maar als ik mijn cv met foto stuur, word ik nooit gebeld.”

Pauze

Melissa neemt tijdens de feestdagen even een tattoopauze. ”Ik ga wat tijd doorbrengen met de familie. Mijn kinderen komen nu op de eerste plaats, ik wil niet egoïstisch zijn. Van zodra de feestdagen voorbij zijn, mag mijn vriend wel weer nieuwe tatoeages zetten. Ik sta al te popelen”, besluit Sloan.

Scroll naar boven